Condiții mai bune pentru pacienți, la Arad

Data publicării:
conditii mai bune


În urma reabilitării, Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalului Judeţean Arad şi-a dublat suprafaţa. 

„Creşterea numărului de paturi de la 18 la 33 de paturi crează condiţii pentru scurtare timpilor de aşteptare al Unitatea de Primire Urgenţe şi creşterea calităţii actului medical”, spune Monica Puticiu – şef UPU.  

Conform statisticilor,  anual, la  Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Judeţean Arad se prezintă în jur de 60 de mii de persoane. Noua structură a secţiei include o zonă de decontaminare, un izolator cu un pat, dar şi un spaţiu pentru investigaţii radiologice.

„Sperăm ca această atitudine a decindeţilor să continue în ceea ce priveşte interesul faţă de Spitalul Judeţean Arad, este un interes crescând în ultima vreme şi e loc de foarte mult. De foarte multe investiţii în spital”, adaugă Adrian Wiener, managerul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă.

„În opinia mea s-a încheiat o etapă dar trebuie să continuăm cu toată forţa înainte, ne uităm cum încredere la exerciţiul financiar 2014 – 2020 în care am intrat, acolo vom căuta surse de finanţare pentru a construi o secţie de oncologie în Arad, poate va fi începutul pentru noul spital modular pe care ni-l dorim...”, a declarat și Adrian Ţolea, preşedintele Consiliului Judeţean Arad.

Șantierul a început încă din luna februarie, atât la UPU, cât și în Ambulatoriul unității sanitare. Lucrările au presupus consolidarea clădirilor, renovarea interiorului,  dar şi anveloparea termică şi refacerea acoperişurilor. În plus, Ambulatoriul va fi dotat și cu aparatură nouă, care va sosi la Arad săptămânile viitoare.

Reporter: Dan Codre

Operator: Cristian Kovacs

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri