Control la Spitalul Judeţean din Timişoara. Pacienţii s-au plâns că-şi plătesc medicamentele pe perioada internării

Data publicării:
medicamente-1

Membrii Comisiei Medicamentului, adică reprezentanţi din fiecare secţie, alături de farmacistul spitalului, au început deja să verifice stocurile din fiecare clinică. Vor fi controlate inclusiv cererile din ultimul an făcute de şefii de secţie pentru anumite medicamente, pentru a vedea dacă sunt justificate.

”Se verifică stocurile, se urmăresc să intre comenzile de la depozitele unde s-au făcut comenzile, să intre toate, pe toate categoriile de medicamente pe care le luăm, de exemplu antibiotice, anestezice, medicamentele de urgenţă să fie în primul rând asigurate”, spune Raluca Ionescu, farmacistul şef al Spitalului Judeţean din Timişoara.

Bolnavii sunt puşi să-şi plătească tratamentul, deşi şefii de secţii nu au raportat probleme, susţine conducerea unităţii medicale. ”Mai sunt, din păcate, pacienţi care trebuie şi îşi achiziţionează din surse proprii medicamente”, afirmă Marius Craina, managerul Spitalului Judeţean din Timişoara.

Iar cei internaţi sau care au fost spitalizaţi în cadrul unităţii sanitare recunosc că au plătit o parte dintre medicamente din propriul buzunar: ”Am cumpărat, dar am şi primit de la ei”, - Aţi şi cumpărat? ”Am mai cumpărat, ce să facem? Şase sute şi ceva de lei m-a costat!”, ”Cât am fost în spital am văzut pe unii cumpărând. Nu e normal, câtă vreme suntem asiguraţi, pensionarilor ni se iau o mulţime de bani şi acum...”

De la mijlocul acestui an, bugetul unităţii a fost suplimentat în fiecare lună. În decembrie, suma primită este uriaşă: 1,3 milioane de lei, faţă de 900.000 de lei cât a alocat Casa de Asigurări de Sănătate în luna mai a acestui an pentru achiziţia de medicamente.

”Bugetul alocat pentru medicamente a crescut în ultimele zile până la peste 10 miliarde de lei (vechi - n.r.) pe lună, sumă pe care noi o considerăm absolut suficientă ca să acopere necesarul de medicamente al Spitalului Judeţean”, spune Marius Craina.

Peste 3.500 de pacienţi sunt internaţi lunar în cadrul celei mai mari unităţi sanitare din Vestul ţării. Mai bine de jumătate dintre aceştia stau cel puţin 7 zile în spital timp în care sunt supuşi intervenţiilor chirurgicale.

Reporter: Maria Rohnean
Operator: Viorel Jiva
Editor web: Călin Țenche

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri