Creștinii sărbătoresc Adormirea Maicii Domnului. În această zi au loc rugi în peste 60 de localități din Timiș

Data publicării:
rugi

Mănăstirea Șag-Timișeni a devenit neîncăpătoare încă de dimineaţă. Sute de oameni s-au adunat ca să asiste la slujba de Sfânta Maria: ”Astăzi este o sărbătoare foarte mare și este bine măcar în sărbătorile astea să ne întâlnim la biserică”, ”Lucrăm afară și, în august, venim în concediu și atunci o parte din concediu ni-l dedicăm și credinței”.

Sunt timişeni care spun că Sărbătoarea Maicii Domnului este o zi a recunoștinței: ”Anul trecut am fost operată și părinții mei de acolo de sus cărora le mulțumesc și bunul Dumnezeu m-a ajutat întotdeauna să trec peste toate obstacolele. De aceea nu voi uita niciodată că există Dumnezeu”.

”Este un moment care, spre exemplu, nu apare în tradiția Sfintei Scripturi, însă tradiția bisericească a precizat acest moment și este unul de mare mângâiere și binecuvântare pentru creștini”, precizează arhimandritul Simeon Stana.

În 60 de localități din Timiș, ale căror biserici poartă hramul Sfintei Maria, au loc rugi, cu spectacole de dans și muzică populară. Pentru a preveni incidentele neplăcute, peste 800 de polițiști vor fi la datorie în comunele din judeţ.

Reporter: Corina Sfia
Operator: Adrian Hrișcu
Editor web: Călin Țenche

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri