Cu vaca la protest! Studenții atrag atenția, la Timișoara, asupra problemelor din educație

Data publicării:
protest studenti



Studenții vor ca decidenții să deschidă ochii asupra problemelor din educație, între care cresterea taxelor de studiu si a taxelor de camin, dar și lipsa locurilor de cazare, bursele sociale, de două sau chiar de trei ori mai mici decât prevede legea, și planurile de învățământ ineficiente. Ca urmare, jumătate dintre studenții din România abandonează facultatea.

Studenții ”amintesc, de asemenea, de asumările făcute la nivel internațional de România, de prevederea Legii Educației Naționale prin care se stipulează acordarea unui procent de 6% din PIB pentru educație și de promisiunea făcută de partidele politice în acest sens, prin Pactul Național pentru Educație”.

Forumul Organizațiilor Studențesti din România a strâns în ultimele zile în orașul de pe Bega, tineri din marile centre universitare din România și a născut dezbateri despre eficiența sistemului educațional. În cele câteva zile pe care le-au petrecut până acum la Timișoara, studenții au participat la ateliere de lucru în cadrul cărora au propus soluții și au pus cap la cap o strategie pe educație. Tot aici s-a născut și ideea protestului inedit al studenților, cu... vaca.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri