Cu vaporetto, abia la anul. Cele 7 vaporaşe vor fi cumpărate la preț dublu: 8,5 milioane de lei

Data publicării:
vaporetto

”Primăria Timişoara are timp că achiziţioneze cele 7 vaporaşe până la finalul acestui an. Asta, pentru că licitaţia trebuie reluată. Ceea ce înseamnă că timişorenii se vor plimba pe canalul Bega cel mai devreme în primăvara anului viitor”, precizează Caterina Ledrer, reporter Digi24 Timişoara.

Și asta după ce edilii au promis în nenumărate rânduri că, pe canal, vor circula vaporașe chiar din sezonul cald al acestui an. Cei mai dezamăgiți sunt timișorenii, care de abia așteptau să facă o tură pe apă:

”Iar o amânat? Păi a fost vorba de anul trecut că dă drumul, nu? Aşa ştiu. No, păcat”,
”Nu se va întâmpla? Păcat, ce să zic. E păcat, că ar fi frumos”,
”Ne aşteptam”, - De ce spui asta? ”Păi nici pista asta nu e terminată, am fost săptămâna trecută şi am fost destul de dezamăgit”.

S-a ajuns în această situație după ce la prima licitație nu s-a prezentat niciun producător de nave. Prețul oferit inițial de Primăria Timișoara, de 4 milioane de lei, a fost prea mic. La fel, și timpul de predare a vaporașelor a fost prea scurt: doar 4 luni. Așa că autoritățile au decis să modifice caietul de sarcini și să organizeze o nouă licitație. Prețul a fost majorat la 8,5 milioane de lei, iar termenul a fost prelungit cu 5 luni. Și mai există un motiv de amânare: autoritățile au cerut Autorității Române Navale să le spună dacă râul Bega este suficient de larg pentru ambarcațiuni de 50 - 70 de locuri.

”Simţul meu îmi spune că ar fi bine să fie mai mici. Ne-am adresat Autorităţii Naţionale pentru că de acolo trebuie să primim răspuns pertinent. Pentru că nu am vrea să ne trezim că, după ce le achiziţionăm, printr-o eroare a cuiva, ele sunt prea mari şi crează anumite probleme în navigaţia lor pe Bega”, ne-a declarat Nicolae Robu, primarul Timișoarei.

Banii suplimentari, cei 4,5 milioane de lei, sunt suportaţi de bugetul local. Edilii au vrut să scadă de fapt numărul de vapoare la trei, dar Ministerul Dezvoltării a replicat că proiectul nu poate fi modificat. Tocmai de aceea, costurile suplimentare vor fi neeligibile.

Licitaţia pentru vaporetto, un eşec. Nicio companie nu a fost interesată de oferta Primăriei Timișoara

Reporter: Caterina Ledrer
Operator: Viorel Jiva
Editor web: Călin Țenche

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri