Cum se țese un proiect imobiliar

Data publicării:
proiect ilsa


„Singurul lucru are mai aminteşte de isdustria lânii din Timişoara sunt aceste ruine. Înainte de revoluţie aici munceau peste 10.000 de femei, iar ţesăturile ce ieşeau din mâinile lor aprovizionau toate întreprinderile din ţară. După anul 1990 şi un faliment cu tentă penală, producţia s-a închis” - Caterina Ledrer, reporter Digi24 Timișoara.

Timp de 85 de ani, Timișoara a avut cea mai mare fabrică de ţesături din regiunea de vest. În 2006 fostul administrator al fabricii a fost condomnat la închisoare cu suspendare pentru abuz în serviciu şi delapidare. În ultimii 8 ani, terenul de 50.000 de metri pătrați, aflat la câteva minute de mers pe jos de centrul istoric al orașului s-a umplut de buruieni. Timișorenii își amintesc și acum de forfota din jurul fabricii.

„Îmi aduc aminte că veneau şi plecau în cârduri. Toată strada era ocupată. Acuma... nimeni nimic”, spune o timișoreancă.

„Erau 3 schimburi, era frumos. Acum, ce se vede.  [Muncea multă lume?]  Vai, extraordinar. Nu se poate compara cu ce este acuma”, rememorează un alt timișorean.

„Alte vremuri, alt regim, alte probleme, nu ca acum”, subliniază un alt locuitor al zonei.

După faliment, în 2001, terenul şi construcţiile dezafectate ale fabricii au fost cumpărate de omul de afaceri Ovidiu Tender, care dorea să ridice aici un cartier rezidenţial. După ce a culcat clădirile la pământ, lucrurile s-au oprit. Până acum.

„Unde ne plimbăm în momentul de faţă se va naşte un parc, iar spre bulevard vor fi clădiri mai înalte de apartamente”, arată Ovidiu Șandor, dezvoltatorul imobiliar.

Proiectul imobiliar prevede construirea a 1.200 de apartamente, dar şi  o clădire de birouri. Mai exact, în zona zero a oraşului va răsări un cartier nou, inovativ.

„Vrem să redefinim ceea ce înseamnă calitatea vieţii la bloc. Vom avea către malul Begăi apartamente în clădiri joase, P+4, P+5, cu vedere spre mal. O să creăm o nouă generaţie de birouri aici în Timişoara pentru fiormele care vedem că sunt în plină extindere”, completează Șandor.

Investiţia de 130 de milioane de euro, care se va întinde pe aproximativ 5 ani, va fi un succes spun specialiştii, tocmai datorită ocaţiei excelente precum şi a facilităţilor de care vor avea parte chiriaşii.

„În primul rând, este un proiect inovativ, în al doilea rând este unul dintre cele mai mari proiecte imobiliare noi, de nouă generaţie, care se realizează acum în ţară şi cu siguranţă din zona de vest. Se bazează, de asemenea, pe un amplasament ideal. Suntem la mai puţin de 10 minute de mers pe jos de zona fierbinte a oraşului, de Piaţa Unirii”, explică Daniel Crainic, specialist în imobiliare.

Clădirilor de locuinţe şi birouri, li se vor alătura un parc, străzi cochete parcări, magazine şi o zona cu piscină. Vor fi, de asemenea, şi locuri de parcare, atât pentru rezidenţi cât şi pentru restul şoferilor. Lucrările vor demara la începutul anului viitor.

Reporter: Caterina Ledrer

Operator: George Ștefăniță

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri