Cupa României la Automobilism, în centrul Timișoarei. Concursul a adunat participanți din România, Slovacia, Cehia și Polonia

Data publicării:
raliu

”Ne încenturăm bine de tot, ne punem casca și plecăm”. Diana Ștefănescu are 32 de ani și este asistent medical. Atunci când nu oferă primul ajutor la un spital din Timișoara, dă seringa pe caii-putere. O pasionează cursele de mașini și recunoaște că emoțiile trăite atunci când mașina rulează cu mare viteză nu se compară cu nimic.

”Păi pentru mine e spectaculos, să mă pun la start și să fie încă douăzeci de băieți și eu să mă bat cu ei și, culmea, să îi mai și bat pe majoritatea. Păi în spital n-am nicio emoție, îmi fac meseria, care imi place foarte mult, aici e provocarea mai mare”, precizează Diana Ștefănescu, pilot.

Sute de timișoreni au urmărit cu sufletul la gură spectacolul. Fiecare mișcare a însemnat scârțâit de roțit și motoare încinse la maximum:
”Se aude mașina și o și vedem. Ia uitați, cum vi se pare? Senzație, senzație, fain”,
”Foarte frumos, da,într-adevăr, motoare turate”,
”Să ne uităm la drifturi. Și cum e? Fain, foarte fain”.

”În total, am înțeles că sunt pe linia de start cam în jur de 54, la drift avem 7. Sunt Cehia, Slovacia, Bulgaria veniți”, precizează Sergiu Tirla, organizator.

Pasionații de cai putere s-au întrecut la Timișoara în trei categorii - raliu de orientare, drift și speed rail. Cupa României la Automobilism are loc pentru al doilea an la Timișoara.

Reporter: Vlad Ungar
Operator: Dan Șoșdean
Editor web: Călin Țenche

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri