Curcubeu din umbrele, în centrul Timișoarei. 700 de umbrele colorate sunt montate pe strada Alba Iulia

Data publicării:
umbrele

Cu ajutorul unor macarale și al voluntarilor, umbrelele colorate au fost montate la câțiva metri înălțime deasupra străzii pietonale din centrul orașului.

În zilele călduroase, timișorenii sunt bucuroși că se pot adăposti, chiar și pentru câteva sute de metri, sub un acoperiș multicolor:
”Foarte frumoase, chiar acum am fost așa impresionată de ce se întâmplă aici”, - Este mai răcoare sub ele? ”Este, chiar este, foarte plăcut”,
”Țin și de umbră, e mai răcoare aici, e ok”,
”Mă bucur că prinde orașul puțină culoare. Strada asta e cu mai multă umbră, eu zic că mai important e rolul estetic, după mine”.

Anul trecut, curcubeul din umbrele a fost atracția utilizatorilor de pe site-urile de socializare. Iar anul acesta nu face excepție. Tot online au aflat și voluntarii de inițiativă:
”Prietena mea m-a invitat. A zis că a văzut pe Facebook și am venit. Când lucrezi în echipă e bine”,
”E greu cantitativ, trebuie să sortăm toate umbrelele, apoi să le grupăm pe culori”.

”Aceasta este modalitatea prin care umbrelele colorate au devenit celebre pe internet. Timișorenii care au trecut prin centru și-au făcut un selfie, pe care apoi l-au postat pe rețelele de socializare”, a afirmat Raluca Popa, reporter Digi 24 Timișoara.

Ideea umbrelelor colorate vine tocmai din Portugalia, unde prima astfel de instalaţie a fost montată în 2011 în oraşul Agueda.

”Ne-am inspirat din Portugalia. A fost organizat acolo acest stil de umbreluțe, expuse prin centru. Am preluat și noi, am făcut a doua ediție, pentru că timișorenilor le place. Le place orașul să fie colorat, să fie luminos”, precizează Nadina Ciobanu, organizator, membru al asociației Noi Re-Creăm.

Dacă vremea o va permite, timișorenii se vor putea bucura de curcubeul din umbrele timp de aproximativ o lună. ”Este, din punctul nostru de vedere, un lucru extraordinar din punct de vedere estetic. În completarea festivalului Timfloralis, un festival, la fel de plin de culoare, de data asta cu flori, pe platoul din Piața Operei. Împreună vor crea un cadru feeric”, spune Dan Diaconu, viceprimarul Timișoarei.

Primăria Timișoara a plătit pentru umbrelele colorate aproximativ 4.500 de euro.

Timișoara, oraşul şantierelor, colorat cu umbrele

Reporter: Raluca Popa
Operator: Viorel Jiva
Editor web: Călin Țenche

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri