Detectivi particulari, pe urmele adolescenților

Data publicării:
detectivi particulari

Așa arată ora de limba română sau de matematică pentru zeci de elevi de clasa a douăsprezecea din Timișoara. Practic, în multe cazuri, jocurile electronice au  locul materiilor din programa de bacalaureat

„Copilul este clasa a douăsprezecea, are bac anul acesta și am investit foarte mult în educația copilului până acum și ar fi păcat ca în clasa a douăsprezecea să dea cu piciorul la tot. Profesorul de la meditațíi să sune să spună că copilul nu a venit, iar atunci când copilul vine acasă, banii nu mai sunt”, explică un părinte.

Iar de aici începe misiunea detectivilor particulari. Îi monitorizează pe tineri de cum ies de la ore și până seara târziu, când se întorc acasă.

„Elevii de clasa a XII-a care trebuie să meargă la meditații de cele mai multe ori nu merg, problema cu cei care nu merg..trebuie să îi urmărim la solicitarea părinților. Merg în locuri unde sunt jocuri de noroc, păcănele, joacă la tot felul de firme de pariuri”, spune un detectiv particular

„Pentru o oră de supraveghere, părinții le plătesc detectivilor particulari în medie 100 de lei. Asta înseamnă mai mult decât dublu față de prețul unei ședințe obișnuite de meditații”, Vlad Ungar, reporter Digi24 Timișoara.

Și după verificările făcute în anul școlar trecut, si reprezentanții poliției și-au dat seama că elevii sunt mai mult în baruri decât la ore.

„Au fost efectuate controale în localurile situate în apropierea unităților de învățământ, fiind depistați aproximativ 600 de elevi care absentau de la cursuri”, precizează Ancuța Morariu, purtătorul de cuvânt al IPJ Timiș.

„Un cappuccino ceva cu prietenii după ore. [Și biliardul?] Biliardul, mai rar, când avem cu cine juca”, recunoaște un elev.

Îi prea mult totuși. [De ce?] Să se ajungă la detectivi...”, admite un altul.

Peste douăzeci de părinți din Timișoara au apelat deja la detectivi particulari.

Reporter: Vlad Ungar

Operatori: Mihai Pop, Dan Petcu 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri