Drum refăcut de săteni. Primarul: orice intervenţie pe domeniul public, fără autorizație, e ilegală 

Data publicării:
drum-1

Fiecare om din comună a contribuit cu sume cuprinse între 30 şi 50 de lei pentru lucrări. Cu banii adunaţi, localnicii au plătit benzina utilajului care nivelează cei șapte kilometri de drum.

”Am adunat bani, am luat motorină şi îl facem noi, mai băgăm nişte nisip în gropi şi cu lama şi cu o şină de metal nivelăm. De când eram copil aud ca se asfaltează. După revoluţie la fel, ba peste un an, peste cinci ani, la următoarele alegeri, cred că o să ajung la pensie şi nu îl vad asfaltat”, susține Ovidiu Groza, localnic.

”E foarte rău drumul, am venit cu cupa şi am nivelat cu lama şi aici l-am nivelat, dar treaba nu ţine de noi. Noi acum ne chinuim, îl cârpim, ce să faci”, spune șoferul utilajului.

Şi anul trecut, oamenii din Uliuc şi-au reparat singuri drumul. Atunci, au adus zece remorci pline cu nisip, cu care au umplut gropile din calea de acces. Lucrările proviziorii durează însă până la prima ploaie.

”Ne rupem maşinile, fac naveta zilnic, dar asta nu interesează pe nimeni, impozitul îl plătim. Vine o salvare, e groaznic, nimeni nu vrea să vină la noi”, spune Ilie Ungureanu, localnic.

Şi pentru că au îndrăznit să îşi repare singuri drumul, sătenii s-ar putea trezi cu alt necaz pe cap.

”Vreau să le reamintesc sătenilor că orice intervenţie pe domeniul public fie la cladiri, şanţuri sau drumuri fără autorizaţie de la primărie e ilegală”, a comunicat Gabriel Koller, primarul Sacoșu Turcesc.

Drumul care leagă satele Uliuc şi Unip de şoseaua Timişoara - Buziaş nu a fost niciodată asfaltat. Modernizarea sa ar costa aproximativ un milion de euro.

reporter: Sorina Covlea
operator: Adrian Hrişcu
editor web: Călin Țenche

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri