Expoziție de rechini vii, la Timișoara

Data publicării:
icon expozit ie de rechini vii 290814

Leah, Kiwi, Kakevetz și Latzo sunt patru rechini salvaţi din Golful Mexic, atunci când o pungă de petrol a ieșit la suprafață și a poluat apele oceanului. Biologul marin Gabrice Leusier i-a găsit şi a avut grijă de ei.

"Au supraviețuit pentru că le-am administrat un tratament cu antibiotice, vitamine și karoten. În prezent nu pot fi lăsați în apa mării deoarece au nevoie de un mediu steril", explică Gabrice Leusier.

Iar acvariul uriaş din expoziţie este locul ideal, spune biologul, care adaugă că a gândit o caravană mobilă pentru a le arata oamenilor că şi aceste animale înfricoşătoare pot fi îmblânzite. Vizitatorii spun însă că rechinii tot înfricoşători par, chiar şi dincolo de sticla acvariului uriaş. 

Expoziţia a poposit la Timişoara, după ce a vizitat Franţa şi Serbia, după cum ne-a spus și Cornel Mărăcineanu, organizatorul expoziției: "Scopul campaniei noastre în România este să arătăm publicului, oamenilor de aici că rechinii nu sunt agresivi, rechinii sunt niște animale blânde, nu trebuie să omorâm atâția rechini anual, 100 de milioane de rechini pentru că 3-4 oameni mor".

Rechinii expuşi sunt exemplare tinere. Au între 5 și 10 ani iar în captivitate trăiesc până la 25 ani. Expoziţia este cu intrare, iar preţul unui bilet porneşte de la 8 lei pentru copii şi 12 lei pentru adulţi.



Reporter: Corina Sfia
Operator: Tibor Alasu
Editor Web: Răzvan Bulacu 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri