Fântână-soare... în cartierul Soarelui din Timişoara

Data publicării:
fantana prima

Odată ce a fost pusă în funcţiune, fântâna a umplut de lumină şi culoare cartierul Soarelui. ”Cred că era nevoie de ea”, - De ce? ”Atrage multă lume și este foarte frumoasă”, ”Ar fi frumos, să meargă așa. E un lucru care într-adevăr, e unic în Timișoara, și cred că și în țară, nu cred că mai există așa ceva”, ”Pentru zona Soarelui chiar suntem bucuroși, nu știu în alte cartiere, dar la noi se face, intens”, spuneau privitorii.

Potrivit autorităților, firma care a executat lucrarea a mai realizat astfel de fântâni și în Barcelona. Iar edilul orașului promite că acest concept de amenajare nu va fi singular. Investiții noi de tipul acesta vom avea fără îndoială, în anul 2015, în anul 2016 și în alte cartiere ale orașului. Fântâna va funcționa până când se lasă frigul și va avea un program redus ca să nu producă zgomot pentru cei care locuiesc aici”, spunea Nicolae Robu, primarul Timișoarei.

Fântâna are 17 programe, iar culorile în care se scaldă apa sunt: roșu, galben, portocaliu și alb. Şi pentru că iarna se apropie, autoritățile se gândesc să transforme spațiul în patinoar când va da frigul.

Reporter: Corina Sfia
Operator: Mihai Pop
Editor web: Călin Țenche

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri