Fără mărţişoare cu efort financiar

Data publicării:
martisoare-1

Scandalurile din ultima perioadă privind fondul clasei sau cadourile pentru profesori i-au făcut pe reprezentanţii şcolilor, dar şi pe părinţi să abordeze... atent orice sărbătoare: ”Mărţişoare, la fetiţă, la colege, la învăţătoare şi la grădiniţă în cealaltă parte, iar de 8 martie, flori la doamna învăţătoare”, - Nu s-au strâns bani în clasă? ”Nu, deocamdată nu”, ”Flori, poate un buchet de flori la doamna şi un mărţişor”, - Nu s-a strâns bani în clasă pentru cadouri mai scumpe? ”Nu”, - Nu v-a spus nimeni la şcoală? ”Nimeni”. - Flori? ”Mă gândesc...”

”Adunarea de sume de bani de către cadrele didactice sau de către părinţi pentru a face cadouri în valori foarte mari este o chestiune interzisă de lege. Până în momentul de faţă şi sunt convins că şi de acum încolo, aceste lucruri nu se vor întâmpla”, afirmă Mihai Pârvulescu, directorul Şcolii nr. 16 Timişoara.

Inspectoratul Şcolar Timiş nu a transmis nici o directivă în acest sens, bazându-se pe faptul că profesorii ştiu care sunt legile în vigoare. ”Nu neapărat că s-a dat o directivă de la Inspectoratul Şcolar, noi cunoaştem care sunt prevederile regulamentare, ce înseamnă regulamentul pentru noi, pentru cadrele didactice, serviciile pe care noi le oferim sunt plătite de statul român. Evident că nu se pune problema ca debutul acestui anotimp frumos de primăvară să însemne o facilitare a unor favoruri pentru noi”, ne spune Aura Danielescu, inspector şcolar adjunct.

La începutul acestui an au fost semnalate mai multe situaţii în ţară în care părinţii acuzau profesorii de faptul că le-ar fi cerut bani pentru fondul clasei sau pentru diverse cadouri. Dascălii găsiţi vinovaţi au fost destituiţi.

reporter: Maria Rohnean
operator: Dan Şoşdean
editor web: Călin Țenche

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri