Festivalul Plai, anunțat prin cel mai mare graffiti realizat vreodată în Timișoara

Data publicării:
graffiti colaj

















Munca la desenul din centrul Timișoarei să fie o adevărată provocare pentru cei doi artiști. I-au inspirat desenele realizate pe clădirile din Amsterdam.

Pentru ediția de anul acesta a Festivalului Plai, organizatorii și-au propus să transforme și clădirile cenușii din centrul Timișoarei. Așa s-a născut ideea de a colora peretele lateral al unei construcții situate chiar în inima orașului, pe strada Gheorghe Dima. Și nu oricum, ci cu silueta unei fete îmbrăcate în costum popular.

După ce au obținut un aviz pozitiv de la primărie și acordul proprietarilor, s-au apucat de lucru. Artiștii vor crea pe perete imaginea fetei în costum popular. Aceasta face pereche cu băiatul în costum popular, desen realizat pentru ediția de anul trecut a Festivalului Plai.

De șapte ani, Festivalul Plai i-a obișnuit pe români, dar și pe europeni, cu o oază de răcoare, muzică bună, ateliere de lucru și artă urbană. Toate, se vor regăsi, pentru câteva zile, la Muzeul Satului din Timișoara. La începutul fiecărei toamne, Festivalul Plai devine un spațiu în care cuvântul cheie e creativitatea.

Reporter: Marcela Sferlea
Operator: Andrei Marina
Editor web: Călin Țenche 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri