Grupă de foc pentru BC Timișoara. „Leii" și-au aflat adversarii din FIBA Europe Cup

Data publicării:
bct-2

Primii sunt vicecampionii Poloniei și deținători ai Supercupei într-un sezon în care au evoluat în Euroligă și l-au avut în lot și pe Vlad Moldoveanu, plecat între timp la o altă grupare din competiția internă.

Tot vicecampioni în 2014-2015 au fost și letonii, care au în palmares nu mai puțin de nouă titluri de campioni. Reprezentanta lituanienilor, înființată doar acum 12 ani, a fost sfert-finalistă în Baltic League, dar și în întrecerea internă.

Timișorenii vor începe întrecerea în deplasare, pe 28 octombrie, în Letonia, pentru ca primul joc acasă să fie chiar în fața celor de la Turow, pe 4 noiembrie.

La startul celei de-a treia competiții din Europa se vor regăsi 56 de echipe, acestea fiind împărțite în două conferințe egale, pe criteriu geografic. Fiecare conferință conține șapte grupe a câte patru echipe, care se vor întâlni în sistem tur-retur. Primele două clasate merg mai departe, la fel ca și cele mai bune patru locuri 3.

BC Timișoara se pregătește pe plan local până pe 23 august, după care va susține cinci meciuri de verificare, în Slovacia și Austria.

Redactor: Claudiu Sav
Editor web: Călin Țenche

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri