Încă o zi cu emoţii pentru viitorii medici

Data publicării:
viitorii medici prima

Emoțiile au fost mari înclusiv pentru părinți, care și-au așteptat nerăbdări odraslele. La ieșirea din examen, pentru mulți dintre candidați, bucuria a fost nemărginită.”9,14!”Așa au reacționat candidații mulţumiţi de rezultatul obținut. Lavinia Ursaciuc știe încă de când a început liceul că își dorește să urmeze Medicina.”Mă bucur că am intrat și ma bucur deocamdată de reușită. Am început să mă pregătesc din clasa a X-a și vad că munca mea a dat roade”, - Te-ai gândit pe viitor spre ce specializare o să mergi? ”Am timp, șase ani am timp”, spune Lavinia Ursaciuc.

”Mă bucur și sunt emoționată în același timp. Decizia îi aparține ei, doar am îndrumat-o și ea a hotărât”, adaugă mama Laviniei.

Cei mai mulţi dintre candidaţi spun că examenul nu i-a pus în dificultate. Sunt conştienţi că îi aşteaptă șase ani grei, dar frumoşi: ”A fost ușor, am luat 9,62, sunt sigur că întru. La Cardiologie. Rămân în țară. Dacă îți place nu consider e greu, atâta timp cât faci ce îți place”, ”Medicina e o vocație, nu o alegere, asta e clar”, ”Neurochirurg, dar mai am timp până atunci. Mama e medic, dar nu m-a influențat. A fost alegerea mea”, ”Asta mi-a plăcut dintotdeauna. Aș merge la rezidențiat în străinătate, dar după aceea m-aș întorce aici”.

La poarta facultății au așteptat ore în șir zeci de părinți, nerăbdători să afle rezultatele examenului şi cu emoţii poate mai mari ca ale tinerilor. - Ați avut emoții pentru ea? ”Mai mari ca ea”, ”Avem încredere în ea, dar o urmă de emoție există în familie, o susținem cu toții”.

La fel ca în fiecare an, concurenţa la Universitatea de Medicină din Timişoara a fost mare, aproape 2000 de candidaţi. Sunt disponibile 580 de locuri bugetate - 415 sunt pentru Facultatea de Medicină, 85 la Medicină Dentară și alte 80 specializarea Farmacie. Cu taxă, sunt disponibile 406 locuri.

”La Asistență Medicală Generală, de exemplu, sunt trei - patru pe un loc, la Medicină sunt aproape trei pe loc, iar la Medicină Dentară doi pe loc”, precizează Andrei Motoc, purtătorul de cuvânt al Universităţii de Medicină și Farmacie „Victor Babeș" Timișoara.

Emoțiile candidaților vor lua sfârșit pe 29 iulie, când se vor afișa rezultatele finale ale concursului de admitere.

reporter: Raluca Popa
operator: George Ștefăniță
editor web: Călin Țenche

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri