Incubator de afaceri la Dumbrăviţa. Investiția va găzdui 17 IMM-uri

Data publicării:
incubator prima

Consultanţă fiscală, contabilitate, consultanță în afaceri şi traininguri - acestea sunt serviciile oferite de autoritățile din Dumbrăvița și Timișoara în cadrul celui mai nou incubator de afaceri din judeţul Timiş.

„Vom desemna un administrator și acela se va ocupa de buna funcționare a acestui incubator de afaceri. Vor fi și birouri și ateliere și fiecare va primi un spațiu, un birou și spațiu adecvat pentru desfășurarea activității", ne-a declarat Victor Malac, primarul comunei Dumbrăviţa.

Crearea de noi afaceri în apropierea Timişoarei înseamnă oportunităţi de angajare şi de dezvoltare economică a întregii zone. „Sunt mulți oameni care locuiesc aici și n-ar fi rău ca ei să vină la serviciu aici, să nu trebuiască să traverseze orașul, mai ales că pe lângă acest incubator se pot atrage și alte investiții, în jurul lui, se poate vedea că sunt terenuri libere și, cu siguranță, asta ar putea să genereze o coagulare de dezvoltare aici", spune Sorin Maxim, directorul ADR Vest.

Chiria pe care o vor plăti viitorii antreprenori a fost stabilită la 2 euro pe metrul pătrat pentru spațiile de birouri și 1 euro/mp pentru halele de producție. „Avem aici o hală de 1.000 de mp, cu spații pentru firme de producție și spații de depozitare. În total, avem ca sarcină să asigurăm 61 de noi locuri de muncă. Criteriile vor fi stabilite și anunțate, va fi o anumită competitivitate în vederea acceptării în acest incubator", a afirmat Nicolae Robu, primarul Timișoarei.

Clădirea este formată din două corpuri, unul pentru birouri, iar în al doilea au fost construite patru hale pentru producție sau depozitare a mărfurilor.

Reporter: Miodrag Hojda
Operator: Dan Şoşdean
Editor web: Călin Țenche

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri