Inundații în Timiș

Data publicării:
sate sub apa

După ore întregi în care a plouat fără oprire, apa a acoperit străzile din satul Visag, comuna Victor Vlad Delamarina.

„Oamenii spun că viitura a lovit după mizeul nopții și că a fost nevoie de doar câteva minute pentru ca apa să le ajungă la porțile caselor” - Vlad Ungar, reporter Digi24 Timișoara.

„E greu, pericol cu apa asta, ne-am speriat azi noapte la două, la trei. [Ce a fost?] A fost apă mare până la mine la casă”, spune un sătean.

„A intrat apa și în curte și proci, găini tot [...[ e mare am dat cu mătura și reușim să dăm afară”, continuă un altul.

„Tot, nu-i mai nimic, praf a făcut tot. [Și frigiderul?] Vântul l-a dus, vântul, vântul”, mai spune o localnică.

Drumul spre satul Honorici, din aceeaşi comună, a fost acoperit de ape, iar mai multe grădini și curți au fost inundate.

„E apa foarte mare și nu putem trece cu mașina, așteptăm până trece dacă nu vine cumva altă viitură”, povestește un alt localnic.

„Am avut 14 persoane de evacuat... de evacuat din calea apei, au fost inundate case”, explică Ioan Cardaș, primarul comunei Victor Vlad Delamarina.

Probleme au fost și în alte localităţi ale judeţului Timiş. Peste 100 de pompieri au intervenit pentru a scoate apa din gospodăriile oamenilor, din curţi şi grădini ori pentru a degaja străzile, în Timişoara şi Lugoj, dar şi la Buziaș, Jimbolia, Sânnicolau Mare, Deta, Voiteg, Liebling, Săcălaz, Sânmihaiu Român, Ciacova, Visag, Berini şi Vucova. În prima parte a zilei au fost evacuate 20 de persoane, au transmis cei de la ISU Banat.
 
Reporter: Vlad Ungar
 
Operator: Adrian Ionescu

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri