La școală, dar fără cursuri de Ziua Educației

Data publicării:
la scoala fara cursuri


Este pentru prima dată în Timiș când, de  Ziua Eduacației, cursurile sunt înlocuite de alte activități vârstei lor. Orele pierdute nu vor fi recuperate în timpul weekendului, susțin reprezentanții ISJ. 

Cei aproape 30 de elevi dintr-o clasă pregătitoare a Liceului Pedagogic din Timișoara s-au folosit de foarfecă, lipici dar și de tabla inteligentă pentru ora de Arte Vizuale. În loc de Matematică și Comunicare în Limba Română, elevii au exersat lucrul manual, au desenat personaje din povești și au cântat.

„E o cărticică mai mare care citește o cărticică mai mică. Și ce poveste citește? Ursul păcălit de vulpe”.

„Îți place că astăzi faceți activități distractive? Da, foarte mult. MUSCĂ De ce? Pentru că e creativ”.

„E frumos și vreau să încerc și eu idei ca astea acasă. MUSCĂ Îmi place mai mult să desenez. Te bucuri că astăzi nu ai făcut ore obișnuite? Da”. 

Astfel de activități le dezvoltă creativitatea și dexteritatea, susțin dascălii.

„Astăzi ar fi trebuit să facem Comunicare în Șimba Română, Matematică și explorarea mediului și Arte vizuale și abilități practice. Ultima oră s-a și păstrat. MUSCĂ Am citit povești, am discutat despre persoanjele respective, apoi am desenat acele persoanje pe cărticelele făcute de copii”, spune Nicoleta Gherghina – învățătoare la Liceul Pedagogic „Carmen Sylva” .

Potrivit unui ordin de ministru,   Ziua Educației a putut fi marcata prin manifestări specifice organizate în timpul programului de lucru.  Astfel, în premieră, fiecare unitate de învățământ a putut să îți planifice alte activități în locul cursurilor. 

„Cu acest prilej am transmis școlilor un mesaj că astăzi se fac activități care să marcheze această zi, nu se fac cursuri obișnuite. Nu vor fi recuperate în mod special dar cu materia trebuie să fim la zi”, a declarat și Aurelian Sima -  Inspector Școlar General Adjunct al Județului Timiș.

Ziua Educației se sărbătoreşte în data de 5 octombrie în peste 200 de ţări, din 1994






Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri