Liceul "Nikolaus Lenau" din Timişoara, un mare șantier  

Data publicării:
N18 Lenau ICON

Liceul "Nikolaus Lenau" este unul dintre cele mai prestigioase licee din Timişoara. Cu doar câteva zile înainte de începerea anului şcolar, clădirea, care este monument istoric, este în plin şantier, iar lucrările sunt departe de a fi finalizate. În jumătate din sălile de clasă, în sala de sport, dar şi pe coridoare... bate vântul. La propriu. Cu o săptămână înainte de primul clopoţel, încăperile nu au ferestre.

Curtea interioară a Liceului Nikolaus Lenau s-a transformat în depozit de materiale de construcţii, iar elevii vor fi nevoiţi să stea, în pauze, printre schele şi saci de ciment. Conducerea liceului s-a străduit ani la rând să obţină fondurile necesare pentru recondiţionarea imobilului. Şi pentru că este un monument istoric , reprezentanţii Primăriei Timişoara au reuşit să ia un împrumut de la autorităţile germane. Şantierul a fost deschis. Pentru cât timp, nimeni nu ştie. Lucrările înaintează foarte greu.

Elena Wolf, directorul Liceului "Nikolaus Lenau" Timişoara, ne spune: "Aceste lucrări au început în primăvara acestui an, însă în prima săptămână din vacanță s-au scos geamurile în ideea în care se vor înlocui cu unele noi. Suntem cu o săptămână înaintea începerii anului şcolar şi în curtea interioară avem opt geamuri montate. Dacă vom vedea că, până în octombrie, noiembrie, nu vor montate geamurile, va trebui să găsim o altă soluţie, altă locaţie", ne-a declarat Elena Wolf, directorul Liceului "Nikolaus Lenau" Timişoara.

Iar cele opt geamuri montate nu le pot asigura elevilor confortul de care au nevoie. Soluţia ar fi mutarea intr-un alt spaţiu. Pe de altă parte, nici reprezentanţii autorităţilor locale nu sunt mulţumiţi de modul se lucrează.

Nicolae Robu, primarul Timişoarei, şi-a exprimat dezamăgirea: "Nu sunt mulţumit de ritmul în care firma respectivă a lucrat până acum, dar sper să reuşească să îşi capaciteze foţele, astfel încât pe viitor să se vadă mai mult spor".

Starea în care se află imobilul ce găzduieşte Liceul "Nikolaus Lenau" îi revoltă şi pe timişoreni. Termenul final de predare a lucrării este peste o lună şi jumătate, însă, până în acest moment, nu este gata nici măcar jumătate din proiect.

reporter: Adina Iriza
operator: Viorel Jiva
editor web: Răzvan Bulacu

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri