Lovitura care i-a adus excluderea din partid

Data publicării:
bataie timis

Incidentul s-a petrecut vineri după-amiază, la finalul ședinței de validare a consiliului local și a primarului nou ales din Hațeg. Nicolae Timiș susține că bărbatul care l-a huiduit în timpul discursului a fost, de altfel, și cel care l-a lovit prima dată, după care el doar a ripostat.

„Am coborât de pe scenă, mi-a fost tăiată calea, am primit tot felul de injurii pe care nu vreau să le reproduc aici, am fost lovit, am ripostat în legitimă apărare, m-a agresat verbal prima dată și eu am dat să plec, în momentul în care m-am întors, m-a agresat și fizic și riposta se vede, este cu mâna stângă”, povestește Nicolae Timiș, candidat PSD.

La rândul său, omul de afaceri Gheorghe Răileanu recunoaște că i-a adrest injurii lui Timiș, dar susține că nu l-a lovit și că el a fost cel care a încasat un pumn în figură.

„Eu am zis hoțule, banditule, exact așa i-am zis... am vrut să plec, și m-a lovit, și gata. I-am explicat cauze pentru care l-am făcut hoț și bandit, i-am zis să mă dea în judecată dacă sunt probleme, și m-am întors să plec, și când m-am întors, m-a și lovit”, explică Gheorghe Răileanu, om de afaceri.

„Sala a început să vuiască, și i-au adresat niște cuvinte nepotrivite. În urma acestor cuvinte care i s-au adresat, el a vrut să identifice persoanele care l-au jignit, domnul Răileanu s-a ridicat în picioare și a spus că eu sunt printre aceia”, admite și Viorel Demean, viceprimar Hațeg.

După incident, membrii PSD Hațeg au decis să îl excludă pe Nicolae Timiș din partid, pentru comportament inadecvat. Colegii săi recunosc, însă, că Timiș a fost lovit primul, după care a ripostat.

„Domnul Răileanu l-a lovit și dânsul pe domnul Timiș cu mâna în față. La aceasta, domnul Timiș a reacționat cu pumnul. Toți cei 11 membri au decis excluderea domnului Timiș din cadrul partidului”, a precizat Alin Iovănescu, vicepreședinte PSD Hațeg.

„În mod corect și firesc mi se pare normal să depun o contestație”, adaugă Nicolae Timiș.

În urma altercației, Nicolae Timiș a obținut un certificat medico-legal care îi atestă loviturile primite. Până acum, nici el și nici celălat bărbat implicat în conflict nu au depus plângere la poliție. Timiș a fost primarul orașului Hațeg între 2004-2012.

Reporter: Andrada Velciov

Operator: Tiberiu Mariș

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri