Lucrările din Piața Unirii, în întârziere

Data publicării:
icon lucrarile Piata Unirii in intarziere 211014

Cercetările arheologice din Piața Unirii din Timișoara au început în urmă cu şase luni. În septembrie, arheologii au declarat că au finalizat cercetările, însă constructorul a descoperit noi vestigii. Așa că săptăturile vor continua, spre disperarea timișorenilor deranjați de praful și gălăgia din zonă, care spun că șantierul înaintează cu mare greutate.

Primarul Timișoarei este și el nemulțumit de ritmul de lucru din Piața Unirii și dă vina pe arheologi.

"Am o supărare, anume că cercetare arheologică durează nepermis de mult şi ne pune în situaţia de a nu avea capacitatea de a ne încadra în termenul acestui proiect extrem de greu", spune Nicolae Robu, primarul Timișoarei 

Edilul șef este contrazis de arheologi, care susțin că legea le impune să continue cerecetările.

"În acest moment, constructorul a intrat mai adânc și a decapat partea superioară a fortificației turcești pentru care Direcția pentru Cultură a solicitat Muzeului Banatului cercetări arheologice, nu Muzeul Banatului a solicitat prelungirea și aceasta este legislația din România. Va fi găsit și turnul de apărare care, în planuri, așa apare. Nu știm să estimăm decât o lună jumătate - două luni", ne-a declarat telefonic arheologul Alexandru Szentmiklosi. 

Lucrările de modernizare din Piața Unirii fac parte din proiectul de reabilitare a întregului centru istoric al orașului de pe Bega. Acestea sunt finanțate de Uniunea Europeană și costă 65 de milioane de lei. Șantierele trebuie închise până la mijlocul anului viitor.

Reporter: Caterina Ledrer
Operator: Tibor Alasu
Editor Web: Răzvan Bulacu 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri