Mandate de arestare în cazul devalizării UCM Reșița

Data publicării:
chebutiu

Chebuțiu a negat faptul că ar fi comis infracțiunile de deturnare de fonduri, abuz în serviciu contra intereselor persoanelor, spălare de bani și asocierea în vederea săvârşirii unei infracţiuni, el spunând în apărarea lui că ”nu am făcut altceva decât să îmi respect fișa postului: misiunea mea era să salvez fabrica, să salvez cât mai multe locuri de muncă. Fiecare faptă a mea a fost aprobată de adunarea generală a acționarilor. Au fost ideile mele și timpul meu. Nu cred că am greșit cu ceva. Am respectat legea.”

Pe de altă parte, șeful DNA Timișoara a spus că foștii manageri erau mai interesați de obținerea de foloase personale decât de salvarea fabricii, dovadă - spun ei - fiind faptul că fabrica este acum în insolvență.

Cât despre prejudiciul de 10 milioane de euro, anchetatorii au spus că au primit un ajutor important din partea lui Remus Borza, actualul administrator judiciar al UCM Reșița, cel care a avut nevoie de un an pentru a strânge dovezi despre cum a fost falimentată fabrica. Decizia judecătorilor Tribunalului Timiș a fost contestată de Adrian Chebuțiu și Adrian Preda, recursul urmând să se judece zilele viitoare, la Curtea de Apel Timișoara.

Reporter: Gerhald Ernst
Editor web: Călin Țenche

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri