Marş pentru eroii Revoluţiei. Galeria ASU Politehnica a făcut şi un spectacol pirotehnic

Data publicării:
mars asu prima

Aşa au ales suporterii să comemoreze Revoluţia din 1989. Aproximativ 400 de persoane au mărşăluit prin oraş cu banere pe care stătea scris „Eroii nu mor niciodată". Suporterilor li s-au alăturat şi simpli trecători sau revoluţionari. Cu toţii s-au oprit în faţa Catedralei Mitropolitane, unde au scandat lozinci în memoria eroilor care în urmă cu 25 de ani şi-au dat viaţa pentru libertate.

Un moment cu totul special a fost în Piaţa Victoriei, unde sutele de suporteri au îngenunchiat şi au rostit în cor „Tatăl nostru", exact aşa cum au făcut şi manifestanţii în urmă cu 25 de ani. ”A fost primul oraş liber şi a luptat singur șapte zile până să iasă celelalte”, ”Faptul că cineva a murit în '89 pentru ca noi să avem libertate astăzi, ca să votăm în primul rând”, ”Pentru eroii care au murit la Revoluţia din '89 ca noi să fim liberi”, ne-au spus ei.

Marşul suporterilor timişoreni are loc în fiecare an în 17 decembrie şi a devenit deja o tradiţie. ”E cel mai potrivit moment al anului pentru noi. Trebuie să facem asta, e de datoria noastră. Aşa simte fiecare dintre cei care sunt acum în stradă”, - De ce vă aduceţi aminte astăzi? ”De surorile, de fraţii noştri, de părinții noştri, de toţi cei care şi-au dat viaţa pentru ca noi să fim liberi astăzi”, a afirmat Sebastian Novovic, liderul galeriei ASU Politehnica Timişoara.

Punctul de final al marşului a fost Cimitirul Eroilor din Calea Lipovei.

Reporter: Caterina Ledrer
Operator: Mihai Pop
Editor web: Călin Țenche

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri