Marşul Învierii, pe străzile Timișoarei

Data publicării:
marsul invierii-1

Creștini ortodocși, penticostali, catolici sau reformați. Cu toţii au luat astăzi la pas străzile Timişoarei, într-o procesiune ce are, deja, o tradiţie de peste 20 de ani.

”Acest marș este o modalitate în care toți cei care cred în Dumnezeu, toți cei care cred în învierea Domnului nostru Iisus Hristos, își exprimă această credință”, spune preotul Silviu Damșe. ”Iată, aici în Timișoara, în mod deosebit, considerăm că este important să subliniem că noi, creștinii, de toate confesiunile, avem și lucruri importante în comun și acesta, cred că nu greșesc că spun, este cel mai important dintre ele: credința în învierea Mântuitorului”, precizează pastorul Alexandru Neagoe.

Participanții nu au mai ținut cont de bariere sau stereotipuri: ”E fain, adică na, ca să știe toată lumea că Hristos este lumina, că a înviat”, ”Am fost și anul trecut și a fost frumos”, - Ce vă place cel mai mult? ”Să-i aud cum cântă, deoarece eu nu sunt penticostală, și îmi place”, ”M-am decis să particip la acest marș pentru că eu cred în Dumnezeu și este un moment în care pot să-mi manifest credința”.

Traseul parcurs a pornit din faţa Catedralei Mitropolitane şi s-a încheiat în Parcul Rozelor, unde a fost organizat un program de evanghelizare, cu citate din Biblie şi cântări religioase.

reporter: Ioana Sapianu
operator: Adrian Hrișcu
editor web: Călin Țenche

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri