”Meșterul Manole” prinde viață la Timișoara. Legendarul basist Josef Kappl a vorbit la Digi24 Timișoara despre proiect

Data publicării:
kappl a

”Este vorba despre o operă rock simfonică, deci, și mai grea, pentru că materialul include și părți rock și, în majoritate, părți simfonice. Va fi prezentată cu soliști de operă”, ne-a precizat Josef Kappl.

De opera rock ”Meșterul Manole” se vorbește, ne-a informat invitatul, din 1973: de atunci datează libretul acestei lucrări, scris de Victor Cârcu. El a fost, pe vremea aceea, textierul formației Phoenix. ”Din condeiul dânsului au ieșit texte ca ”Mugur de fluier”, mai târziu ”Eșarfă în dar” a domnului Baniciu, colegul meu, solistul vocal de la Phoenix, ex, bineînțeles”, ne-a spus Josef Kappl.

De ce un astfel de proiect, pus în scenă la Timișoara? ”Pentru că, în primul rând, port acest proiect în suflet de mulți ani și am reușit, în sfârșit, să-l concretizez, în al doilea rând, suntem în concurs pentru Capitala Culturală Europeană și, având atâtea legături cu Timișoara, atâtea amintiri care mă leagă de Timișoara - am trăit aici mulți ani, am studiat aici muzica, sunt convins de această colaborare”, a afirmat, la Digi24 Timișoara, Josef Kappl.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri