Microbuze turistice... fără turişti

Data publicării:
microbuze goale

Astăzi a fost prima zi în care unul dintre autoturisme a ieşit pe traseu, dar, surpriză, niciun turist nu a urcat în el. Aşa că a făcut traseul gol. Mai mult decât atât, cele două microbuze au stat în garaj timp de un an, pentru că nu au putut fi omologate până acum, fiind nevoie de setări suplimentare pentru a sjunge la 50 de km/h.

Prima cursă a unui singur microbuz electric a început la ora 10:00. Însă nici urmă de turişti sau timişoreni interesaţi de călătorie. 

„A venit extresul 7, expresul 8, a luat tot”, explică șoferul microbuzului.

Aşa că maşinuţa a criculat goală prin centrul oraşului. Lipsa de clienţi poate fi cauzată şi de preţ.

„O călătorie prin centrul Timişoarei cu aceste maşinuţe electrice durează aproximativ o oră, iar clienţii trebuie să scoată din buzunar 10 lei” - Caterina Ledrer, Digi24 Timișoara.

Nu doar preţul este o problemă ci şi lipsa de informare.

„Acum l-am văzut pentru prima dată.  Sunt nouă în oraş. Nu ştiam de existența lui”.

„Da. Ştiam că vor să facă şi pe apă. Ştiam chestia asta. Nu ştiu. Dacă ar merge o familie poate că nu e chiar ok preţul. Cam mare, da”.

Cele două maşinuţe au costat 30.000 de euro şi pot transporta până la 12 turişti. Cu toate că în prima zi clienţii au lipsit, autorităţile susţin că lucrurile se vor schimba.

„Investiția a meritat categoric. Probabil că nu s-a făcut suficientă promovare. Este pentru prima dată  când au fost scoase pe traseu și, ca la orice început, apar dificultăți. Sunt convins că în continuare vor avea mare succes. Sigur nu în perioada următoare pentru că nu știm cum va fi vrmea”, spune primarul municpiului, Nicolae Robu.

„Este o cursă care se adresează timişorenilor, dar nu doar lor, ci şi turiştilor care vin în Timişoara. Cu siguranţă în viitor numărul acestora va fi mai mare când se va şi şti mai bine despre această cursă”, susține și Cosmin Bradu, purtătorul de cuvânt al Ratt.

Microbuzele electrice circulă zilnic, la interval de o oră,  pe traseul: Catedrala Mitropolitană – Podul Mitropolit Andrei Şaguna – Bd. Vasile Pârvan – Pasajul Michelangelo – Bd. Corneliu Coposu – Pestalozzi – Piaţa Leonardo da Vinci – Bd. Michelangelo – Bastionul Theresia – Punctele Cardinale – Hotel Continental – Bd. I. C. Brătianu – Bd. 20 Decembrie – Bd. C.D. Loga – Spitalul de Copii "Louis Ţurcanu" – Catedrala Mitropolitană. 







Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri