Noua pasarelă ca... Turnul Eiffel. Construcția de 210 metri costă peste 2,3 milioane de euro

Data publicării:
eiffel prima 1

”Atunci când va fi gata, pasarela va fi principala cale de acces din centrul Aradului înspre celălalt mal al Mureşului, acolo unde se află Cetatea Aradului, construcţie pe care Primăria Arad doreşte să o transforme în obiectiv turistic în următorii ani”, precizează Dan Codre, reporter Digi24 Timișoara.

Termenul iniţial de finalizare al lucrărilor era luna august a anului trecut, însă din pricina unor blocaje în ceea ce priveşte finanţarea, inaugurarea a trebuit amânată cu aproape un an.

”Dorim să o inaugurăm cu ocazia deschiderii sezonului estival 2015, după cum ştiţi acesta se deschide în mod tradiţional la întâi mai, practic contractul a fost prelungit până la sfârşitul lunii aprilie”, spune Corina Drăghici, purtător de cuvânt Primăria Arad.

Cu toate acestea, arădenii care trec pe lângă noua construcţie nu o văd însă cu ochi buni. Reacţia lor e mai degrabă comparabilă cu cea a locuitorilor Parisului atunci când au văzut pentru prima oară Turnul Eiffel în urmă cu mai bine de 100 de ani:

”N-aş putea spune că e o bucurie pentru că arată aşa cum arată! Deci putea să facă ceva mai frumos mai altfel - o dată. În al doilea rând amplasamentul... de ce aicea ca să distrugă parcul când putea să-l facă mult mai în amonte”,
”Dacă e pentru pietoni e prea mult, dacă e pentru maşini e prea puţin... Ce spuneţi de amplasamentul în mijlocul drumului? Zic că nu-şi avea locul şi nici rostul aici!”
”Ce părere aveţi? Era necesar? Păi... era. Dar cred că mai încolo un pic. Că e prea aproape de faţă de partea de acolo”.

Noua pasarelă peste Mureş din centrul Aradului costă peste 2,3 milioane de euro. Când va fi gata, ea va avea 210 metri şi va fi destinată în principal traficului pietonal şi bicicliştilor. În caz de urgenţă, noul pod va putea fi trecut şi de ambulanţe sau maşini de pompieri. Acestea vor ajunge la noua construcţie pe digul Mureşului, căci în dreptul pasarelei nu este, în prezent, nicio cale de acces.

Arad: plătesc impozite, dar nu au drum. Insula a III-a, un cartier cu 500 de case, se află la mâna a două primării 

Reporter: Dan Codre
Operator: Cristian Kovacs
Editor web: Călin Țenche

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri