Oră de germană cu scântei

Data publicării:
ora de germana


„Eu dacă vreau, îl lovesc.  Și pe tine te lovesc. Și o să-ți arăt că mâine sunt la școală, că n-are ce să-mi facă. Ai înțeles?!”.

Așa s-a desfășurat, luni, ora de Limba Germană, la clasa a XI-a, de la Liceul Teoretic din Periam, județul Timiș.

„Aceasta este sala de clasă în care s-a întâmplat incidentul. Cei patru elevi care stăteau în ultimele bănci s-au jucat cu telefonul mobil, lucru care a determinat-o pe profesoara de Limba Germană să-și iasă din fire” - Raluca Popa, reporter Digi24 Timișoara.

„ În fața mea, tu nu-ți arăți talente! Îți mut fălcile și dinții din gură!” - se aude pe înregistrarea realizată de unul dintre elevi.

Reacția profesorei a fost surprinsă de elevi cu telefonul mobil. Cadrul didactic nu s-a rezumat doar la amenițări .

„A sunat un telefon. Ea a venit nervoasă să ia telefonul. L-a prins de gât,  de față, l-a pleznit, i-a luat telefonul”, povestește Cristian Iancu,  elev.

Profesoara nu a negat incidentul, care s-a produs la începutul acestei săptămâni. Ea spune că a cedat nervos, pentru că respectivii elevi creează mereu probleme la oră.  Dascălul recunoaște că a întrecut măsura, dar susține că nu îi pare rău.

„L-am lovit, nu pot să spun că l-am lovit, l-am atins cu palma. Nu văd cum să procedez altfel cu acești elevi”, admite Antonela Petrică - profesor Limba Germană în cadrul Liceul Teoretic Periam.

Cu toate acestea, profesoara nu se teme de urmările pe care ar putea să le aibă gestul său.

„Nu mă tem pentru că, pentru cele opt milioane, găsesc job oriunde. Sunt aici, în școală, ca să se facă școală. Nu am nicio altă vină”, adaugă profesoara.

La scurt timp după incident filmarea a ajuns în cabinetul direcțiunii, care a sesizat Inspectoratul Școlar Județean.

„Cercetarea disciplinară se va face în cadrul școlii, iar comisia desemnată în cadrul școlii va lua măsurile în vigoare”, explică Diana Hojda – directorul Liceului Teoretic Periam.

„La nivelul unității de învățământ am făcut o comisie de administrație, care va numi o comisie de cercetare.  Și, această comisie de cercetare, va trebui să elucideze această situație și să stabilească o sancțiune pentru această profesoară”, spune Francisc  Halasz,  inspectorul școlar general adjunct, ISJ Timiș.

Potrivit Inspectoratului Școlar Județean Timiș, profesoara  poate scăpa cu o observație sau poate să se aleagă cu desfacerea contractului de muncă, în funcție de concluzia comisiei de cercetare disciplinară. Unii dintre elevii implicați în incident au media scăzută la purtare cu două puncte, în urma unui referat făcut în urmă cu câteva săptămâni de aceeași profesoară care i-a agresat.

Reporter: Raluca Popa

Operator: Andrei Marina

 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri