Părinții mai revoltați ca elevii, de lipsa manualelor

Data publicării:
icon parinti revoltati lipsa manuale 160914

La Școala Gimnazială numărul 6 din Timișoara învaţă aproape 100 de elevi în clasele I și a II-a. Niciunul nu a găsit pe bancă, în 15 septembrie, manualele distribuite de obicei la început de an școlar. Deși știu că problema este una la livel național, părinții sunt revoltați și spun că explicațiile nu țin loc de suport didactic. În aceste condiţii învățătorii sunt nevoiți să își pregătească materiale de acasă după care să țină orele, sau să facă recapitulare după vechile manuale.

Nicoleta Neculiță, învățătoare la Școala Gimnazială nr.6 Timișoara, ne-a declarat: "Sunt fișele de lucru, la clasa I acum este o perioadă de recapitulare. Încă nu am cumpărat auxiliare, pentru că încă se așteaptă cumpărarea manualelor. Sunt doar fișe de pe care se lucrează cu suportul școlilor și al părinților".

Însă aceste soluții implică și costuri suplimentare, care de multe ori, nu pot fi suportate în totalitate de unitățile de învățământ.

Sigur că vor fi costuri suplimentare pentru început. Avem părinți înțelegători care ne-au ajutat și în anii anteriori, de ce să nu spunem că oamenii sunt interesați de copii lor și atunci prin sponsorizări vom asigura strictul necesar", spune Angela Kimel, direcotrul Școlii Gimnaziale nr.6 Timișoara.

"Suntem într-un impas la nivel național vizavi de manualele pentru elevii de clasa a II-a. Este foarte greu la acest moment să răspund, este o acțiune coordonată de Ministerul Educației, dar sunt convinsă că că fac toate eforturile pentru a finaliza acest proceduri", ne-a spuns Aura Danielescu, inspectorul școlar general al județului Timiș. 

S-a ajuns în această situație după ce licitaţia organizată inițial de Ministerul Educației pentru manualele destinate celor două clase a fost contestată. Astfel, apariția noilor cărţi depinde de reevaluarea ofertelor ce vor veni din partea editurilor. Cel mai optimist termen pentru primirea manualelor școlare este a doua jumătate a lunii octombrie.


Reporter: Raluca Popa
Operator: Tibor Alasu
Editor Web: Răzvan Bulacu  

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri