Paște și pentru oamenii străzii

Data publicării:
paste pt nevoiasi

Oamenii fac acţiunea total dezinteresat, pe bază de voluntariat, de mai bine de 15 ani. Tarabele din Piaţa Timişoara 700 s-au transformat, pentru sfânta zi de Paști, în restaurant. Aproximativ 20 de voluntari au venit aici pentru a împărți o masă caldă oamenilor mai puțin nororcoși, care nu posibilitatea de a avea bucate alese pe masa de sărbătoare.

„Îmi împart timpul, dar este un eveniment frumos să oferi oamenilor care nu au masă şi nu au ce mânca un pic de bunătate”, admite Sorin Berariu, unul din voluntari.

Oamenii străzii și cei mai nevoiași dintre timișoreni s-au obişnuit deja cu acţiunea voluntarilor şi vin an de an, atât de Paşti cât şi de Crăciun, pentru a se bucura de o masă copioasă.

„Foarte bogată şi bună. [Este primul an când veniţi aici?] Am mai fost şi anul trecut”.

„Foarte bună masa. La o zi din asta cu lipsuri e bună şi asta”.

„Foarte bună, doamnă. E caldă, e ceva bun. [V-aţi fi permis o masă dacă nu erau voluntarii?] Câteodată da, câteodată nu.

Acţiunea volunatrilor a devenit deja o tradiţie în Timişoara.

„Sunt mai bine de 15 ani de când se face această acţiune în Piaţa 700. Ne gândim că este un gest care poate să îi ajute pe cei nevoiaşi. Mulţi dintre ei se bazează deja pe această acţiune şi ştiu că au un sprijin în noi”, povestește Dan Vişoiu, preşedintele Lions Club Timişoara.

Pentru Paştele de anul acesta au fost pregătite 300 de porţii de mâncare. Nevoiaşii au primit fasole cu cârnaţ, cozonac şi ouă roşii.

Reporter: Caterina Ledrer

Operator: Geroge Ștefăniță

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri