Pericolul "merge" cu anvelope ieftine. Filmare cu camera ascunsă

Data publicării:
camera ascunsa A

Pe unul dintre cele mai cunoscute site-uri de anunţuri găsim o serie de oferte tentante. Discuție la telefon: - Preţul este de 10 lei, nu? Din ce am văzut pe site? ”Ăla este preţul en-gros, doamnă”. - Şi pentru o bucată? ”Pentru o bucată, 20”.

Vânzătorul ne asigură că ieftin nu înseamnă neapărat şi prost. Cam cât pot să merg, întrebăm, cam câţi kilometri, aveţi idee? ”Liniştită, o iarnă merge, poate şi la iarnă”.



Discuţia telefonică ne convinge să cumpărăm anvelopa, aşa că ajungem faţă în faţă cu soţia bărbatului care ne-a făcut oferta imbatabilă. ”Are fulgul, e de iarnă, vedeţi?”, ne explică ea, filmată cu camera ascunsă. ”Păi la en-gross vrea să le vândă (n.r. soţul), cu 10 lei”. - Cu 10 lei bucata, cele de iarnă? ”Cele de iarnă”.

Cerem totuşi o ofertă şi de la un alt vânzător. ”V-o dau cu 30 de lei, în braţe, şi o montaţi acasă sau unde vreţi”. - Și este de iarnă, nu? ”Da”.

Cumpărăm o anvelopă cu 20 de lei şi o alta cu 30 de lei şi mergem să le testăm la un specialist: ”Nu puteti să îl folosiţi, este total nesigur să montaţi această anvelopă pe masină, este ciupită aici în lateral, deci este pericol, foarte mare pericol”.

 

Treptat, ne convingem că banii, deşi puţini, au fost plătiţi degeaba: ”Ăsta are opt ani vechime, deci din start nu mai este conform pentru a fi montat pe vreun autovehicul, amestecul de cauciuc se schimbă deja după trei ani de zile, după cinci ani nu mai vorbim, la opt ani nu mai are nimic din proprietăţile anvelopelor de iarnă”.

Specialiştii spun că putem folosi aceleaşi anvelope, cumpărate noi!, cel mult doi ani. ”Nu cred că anvelope la mâna a doua şi care pot fi achiziționate la astfel de prețuri sunt sigure pentru traficul rutier, mai ales în condiții de iarnă, că vorbim aici de anvelope de iarnă”, afirmă Traian Pop, reprezentantul unei firme de vânzare online a anvelopelor.

 

”Dacă nu avem echipat autovehicului cu anvelope de iarnă, riscul de producere a accidentelor este mult mai mare, distanța de frânare este mult mai mare și siguranța pe partea carosabilă a autovehicului este mult mai mică”, ne-a precizat comisarul şef Gheorghe Moldovan, de la Inspectoratul Judeţean de Poliţie Timiş. Potrivit statisticilor, România este pe locul doi în Europa la numărul de accidente mortale de circulație.

reporter: Adina Iriza
operator: Viorel Jiva
editor web: Călin Țenche

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri
Playtech
Orașul din România de care fuge toată lumea, deși chiriile încep de la 9 lei: "Au zis că nu mai pot sta în...
Digi FM
Florin Negruțiu dezvăluie strategia subtilă a lui Marcel Ciolacu în PSD și politica din spatele alegerilor...
Pro FM
Cât a avut de tras Celine Dion după ziua nunții! "Am mers la doctor. A trebuit să iau antibiotice vreo 3...
Film Now
Ben Stiller spune că a fost terifiat de recenziile îngrozitoare primite în urma lansării filmului „Zoolander...
Adevarul
Scene horror în centrul Londrei. Mai mulți cai plini de sânge și-au aruncat călăreții și au lovit mașini și...
Newsweek
VIDEO 25 de nave rusești staționează în Marea Neagră. Vestea bună: Nu au muniție și drone de atac
Digi FM
Fiica lui Catherine Zeta-Jones, o copie fidelă a mamei sale la 21 de ani. Carys strălucește în rochia mamei...
Digi World
Șase lucruri prin care trece o persoană aflată pe patul de moarte, cu puțin înainte să se stingă. O asistentă...
Digi Animal World
Doi vulturi au fost duși la un centru de reabilitare după ce au fost găsiți beți. Cum au reușit păsările să...
Film Now
Antonio Banderas, impecabil pe covorul roșu la brațul lui Nicole Kimpel. Actorul și iubita lui cu 21 ani mai...