Polițist împotriva legii

Data publicării:
carburant polititst


„Protecția cum o asigurați? Care este motivul pentru care v-au adus aici? Domnule agent, cum le asigurați protecția?”

Agentul de poliție de la Transporturi Feroviare a primit o vizită neașteptată din partea procurorilor DIICOT. Nu se gândea că colegii săi vor reuși să dezlege ițele furtului de motorină de la CFR Timișoara pe care îl acoperea de mai multă vreme. 

„Potrivit anchetatorilor orice mașină suspectă care ajungea în zona depoului era oprită, iar agentul de informații verifica documentele ca să fie sigur că nu este un ofițer de informații care îi filează pe membrii rețelei” - Vlad Ungar, reporter Digi24 Timișoara.

„Pentru ca ulterior să aibă posibilitatea să le verifice identitatea în bazele de date și a constata dacă respectivele persoane nu erau cumva cadre active ale DIICOT. Rolul acestuia era practic de a proteja activitățile infracționale ale grupării pe linia sustragerii de combustibil din rezervoarele depoului”, explică Alex Florența, procurorul șef al DIICOT Timișoara.

Așa se explică cum vreme de șase ani mecanicii în frunte cu liderul sindicat au furat motorină de 1 milion de euro. Doar la gestionarul șef s-au numărat 150 de mii de euro. Polițistul e acum arestat la domiciliu. 

„Membrii grupului au efectuat măsuri de supraveghere și patrulare a perimetrului depoului, au deconspirat activitățile de supraveghere efectuate de către organele judiciare și au distrus dipozitivele care ar fi putut să surprindă activitățile infracționale”, se arată în referatul DIICOT.

„Este foaret urât pentru un polițist repet dacă este adevărat ca în asemenea cazui...tragi ponoasele doar că cetățeanul o să implice o instituție întreagă”, spune și Doinel Malcoci, președintele Sindicatului Polițiștilor din Timișoara.

Săptămâna aceasta procurorii DIICOT au făcut 47 de percheziții în vestul țării într-un dosar privind furtul de motorină de la CFR. Judecătorii de la Tribunalul Tribunalul Timiș au decis să îi trimită îi spatele gratiilor pentru 30 de zile pe liderul de sindicat al mecanicilor, gestionarul șef, contabilă și patronul unei firme. 

Reporter: Vlad Ungar

Operatori: Dan Petcu, Adrian Ionescu, Mihai Pop

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri