Prefectura Timiş, contre cu Primăria pe tema ridicărilor de mașini din parcările centrelor comerciale

Data publicării:
dogaru prima

Dacă Prefectura dă în judecată Primăria Timişoara, acest lucru ar însemna suspendarea hotărârii de Consiliu Local și reluarea activității de blocare a roţilor autoturismelor în parcările centrelor comerciale. Firmele ar putea câştiga astfel şi dreptul de a ridica din nou masinile.

„Nu se poate stabili un regulament și impune un regulament pentru un spațiu privat, în speță parcările supermarketurilor. Voi face un recurs grațios, o acțiune prealabilă, către Consiliul Local, prin care le voi prezenta problemele pe care le-am identificat urmând ca ei să modifice hotărârea dacă consideră că e îndreptățită, dacă nu, vom merge probabil în instanță", anunță Eugen Dogariu, prefectul județului Timiș.

Şi nu este singurul reproş pe care îl face reprezentantul guvernului în teritoriu administraţiei locale. Prefectura mai acuză Primăria Timișoara și de faptul că nu trebuie să ceară intervenția Serviciului Român de Informații pentru a rezolva problemele din interiorul instituției. Răspunsul municipalității nu s-a lăsat așteptat.

„Nu am cerut intervenția SRI-ului, ci intervenția sa în sensul de implicare în monitorizare a ceea ce se întâmplă și descurajarea unor atitudini incorecte din partea firmelor. Domnul prefect este un om pe care îl apreciez, dar este în eroare", susține Nicolae Robu, primarul Timișoarei.

Primăria Timișoara are termen până la finalul acestei săptămâni să pună la dispoziția Prefecturii Timiș documentele care vizează hotărârile controversate luate de Consiliul Local.

reporter: Miodrag Hojda
operator: Adrian Hrişcu
editor web: Călin Țenche

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri