Pregătiri de Paşti, la Săvârşin. Pe masa regală, ouă vopsite cu coji de ceapă

Data publicării:
savarsin prima

Aici va fi grădina de flori a alteţei regale Principesa Moştenitoare, este un proiect făcut de alteţele lor regale şi suntem într-o fază foarte avansată, mai avem foarte puţin până la finalizare. Sigur că va fi finalizat până la sărbătoarea Paştelui”, ne-a precizat Sebastian Brânzaş, adminstrator al Domeniului Regal Săvârşin.

În pregătirile pentru Paşti, o atenţie deosebită a fost acordată parcului din jurul castelului. Întins pe o suprafaţă de 20 de hectare, acesta reprezintă unul dintre principalele motive pentru care Familia Regală a României revine la Săvârşin ori de câte ori are ocazia.

”Au fost eforturi mari făcute ca parcul să fie curăţat. Are 13 ani de când e făcut un efort constant, dar anul acesta efortul a fost mult mai mare”, spune Principele Radu.

Pentru că preferă produsele naturale, membrii familiei regale vor avea anul acesta pe masa de Paşti numai mâncăruri obţinute fără îngrăşăminte sau alţi aditivi. Legumele vor fi asigurate din sera proprie, îngrijită cu mare drag de angajaţii domeniului. Agitaţie este şi în bucătărie: ”La Familia Regală, când au şi invitaţi, vopsesc în jur de 20 de ouă. Dar ei preferă să le vopsească natural, cu coji de ceapă”.

Masa de Paşti va fi umplută cu produse tradiţionale specifice zonei Aradului: şuncă fiartă, ouă roşii şi cozonac.

”Friptura de miel, tradiţională, drob de miel şi cozonac cu nucă, cu mac, cu un sos de vanilie”, enumeră Viorica Călin, bucătar la Castelul Regal Săvârşin.

Principesa Moştenitoare şi Principele Radu vor petrece noaptea de înviere la Catedrala Episcopală din Deva, urmând ca în prima zi de Paşti să revină la Săvârşin, unde vor asista la slujba ţinută în biserica din localitate.

reporter: Dan Codre
operator: Cristian Kovacs
editor web: Călin Țenche

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri