Primarul Timișoarei a pus gând rău turnuleţelor. Proprietarul unei asemenea clădiri susţine că are autorizaţie pentru turnuleţe

Data publicării:
turnulete prima

- În loc să stopaţi lucrările, în urma amenzii pe care aţi primit-o ieri, dumneavoastră continuaţi. Când am venit noi aici, erau muncitorii la turnuleţe. Dumneavoastră aţi auzit că în Timişoara sunt nişte reguli urbanistice, nu vă puteţi bate joc de oraşul acesta, umplându-l de turnuleţe!
- Domnu' primar, deci turnuleţele astea există din anii '90!
- Fără autorizaţie!
- Cu autorizaţie!

Primarul a mers în control pe strada Romulus nr. 11, după ce a fost sesizat că aici se fac lucrări fără autorizaţie. Ieri, poliţiştii locali au aplicat o amendă de 5.000 de lei, dar lucrările au continuat.

- Nu vă lăsăm, cum v-au lăsat alţii, să vă bateţi joc de acest oraş!
- Domnu' primar, nu ne-am bătut joc şi nici nu ne batem joc!
- Dumneavoastră şi alţii v-aţi bătut joc, umplându-l de clădiri kitschoase, turnuleţe şi alte bazaconii!
- Domnu primar... Numa' puţin... Vă rog în mod politicos, să vorbim frumos!

Proprietarul palatului înalt de trei etaje susţine că a ridicat casa în baza unei autorizaţii pe care a obţinut-o în 1990, de la primărie. Atunci ar fi fost ridicate şi turnuleţele. Iar acum, nu face altceva decât să renoveze faţada, acoperişul şi cele două turnuleţe. Omul susţine că pentru aceste lucrări ar deţine şi un aviz favorabil.

”Având în vedere că casa a fost descoperită, am avut un aviz favorabil de la monumente (n.r. - Direcţia de Patrimoniu) pentru reparaţii”, spune Florin Rădulescu, proprietarul imobilului.

Edilul şef nu este convins însă de legalitatea documentelor şi spune că va verifica situaţia. Până atunci a decis să oprească renovarea palatului şi a anunţat că va trimite în zonă şi poliţişti locali care să se asigure că proprietarul nu continuă lucrările.

”După ce ieri poliţia a întocmit acel proces verbal, când am ajuns noi aici, muncitorii erau pe schele, lucrau la acele turnuleţe. De astăzi înainte, vom avea pază permanentă, supraveghere, mai bine zis din partea poliţiştilor locali şi vom da amenzi după amenzi, atât cât ne permite legea”, spune Nicolae Robu, primarul Timişoarei.

Este cel de-al doilea palat luat în vizor de autorităţi, după ce, în urmă cu două săptămâni, proprietarii unui alt imobil din Timişoara au început să pună la pământ trei etaje construite fără autorizaţie.

Reporter: Maria Rohnean
Operator: Mihai Pop
Editor web: Călin Țenche

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri