Protest pașnic, la Timișoara, în fața celei mai mari fabrici de anvelope din vestul țării

Data publicării:
Protest poluare 6 1

Timișorenii care locuiesc în zona Pădurii Verzi, Calea Lipovei sau Calea Aradului sunt cei mai afectați de mirosurile înțepătoare. De la finalul verii, un grup de timișoreni protestează în fiecare săptămână, în oraș, împotriva mirosurilor emanate de fabrică. De atunci, cu măști pe față, în fiecare săptămână fac o fotografie de grup în fața fabricii.

Protest poluare 1
Protest poluare 1


Oamenii nu vor închiderea fabricii pentru că astfel mii de angajați și-ar pierde locul de muncă, însă cer relocarea complexului unde se prelucrează cauciucul.

La finalul lunii noiembrie, primarul Timișoarei Nicolae Robu declara că vrea mutarea companiei din oraș, însă acest lucru este imposibil: ”Sunt foarte nemulțumit că, la vremea respectivă, s-au dat toate avizele necesare de autoritățile locale, chiar și de Guvernul României, ca o astfel de investiție să fie făcută atât de aproape de locurile cu case. Nu trebuiau date că era de așteptat ca, în jurul unei fabrici de cauciucuri, să nu miroasă a parfum”.

Pe lângă poza pe care protestatarii au făcut-o în fața companiei de anvelope, oamenii vor merge în audiență la Primăria Timișoara și la Consiliul Județean Timiș.

CITEȘTE ȘI: Robu susține în cazul ”Continental”: nu poți să ceri mai mult decât am cerut eu!

Reporter: Sorina Covlea
Operator: Viorel Jiva
Editor web: Călin Țenche

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri