Cătălin Fercu a semnat cu vicecampioana Angliei

Data publicării:
icon transfer fercu 180914


Fundaşul va pleca în Anglia la finalul lunii şi va lupta alături de gruparea din Albion pentru câştigarea celei mai importante competiţii inter-cluburi din Europa, Heineken Cup.

Cătălin Fercu, Saracens Londra: "Acest lucru îmi dă foarte mare încredere în mine. Știu că Saracens sunt o echipa mare, din toate punctele de vedere, și că trebuie să muncersc de două ori mai mult să prind primul 15 și să mă integrez repede".

Fercu i-a impresionat pe englezi în primăvară, când a reuşit patru eseuri în tricoul lui Saracens, într-un amical disputat contra lui Gloucester. Transferul său este cel de-al doilea, major, de la RCM spre unul dintre campionatele puternice ale Europei. În urmă cu un an, pilierul Eugen Pungea, pleca în Ţara Galilor, iar acum a ajuns la Lyon, în Franţa.

Dan Dinu, finanţator RCM Timişoara: "Cu siguranță, în momentul de față ne va fi mult mai ușor să recrutăm jucători, atât români cât și străini, aceștia știind despre acest parteneiat și văzând un exemplu, văzând că, într-adevăr, prin intermediul nostru se poate ajunge la o echipă mare".

La Timişoara, Fercu a câştigat două titluri de campion naţional, singurele din carieră. Fundaşul nu pleacă însă cu gândul împăcat, din cauza incidentelor petrecute la semifinala cu Farul, în care nu a avut drept de joc. Transferul lui Fercu este primul realizat de Saracens de la o echipă din reţeaua proprie pe care a dezvoltat-o în acest an. Sub tutela clubului britanic se mai află alte opt echipe, de pe şase continente.

Reporter: Ionuţ Suciu
Operator: Viorel Jiva
Editror Web: Răzvan Bulacu 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri