Rechizitele, la ofertă încă din august. Un ghiozdan complet echipat costă 120 de lei

Data publicării:
rechizite

Primele rechizite au apărut deja pe rafturile din supermarketuri. Pentru că mai sunt câteva săptămâni până la începerea școlii, acestea sunt la superofertă. De exemplu, un caiet simplu costă 0,99 lei, în timp ce un set de trei caiete studențești, aflate tot la ofertă, costă 7,49 lei.

Alt loc, alte oferte. Magazinele specializate în acest gen de produse au pregătit o tactică specială pentru începutul anului școlar. Ele vând ghiozdane complet echipate, cum este acesta, care conțin caiete, pixuri, penare și alte obiecte, în total 46 de elemente, la prețul de 120 de lei.

Reprezentanții magazinelor spun că mulți dintre părinți cumpără din timp rechizite ca să evite aglomerația de început de an școlar. „Nu este prea devreme. Ca în fiecare an, oamenii se grăbesc în sensul că vor să scape de aglomerația din septembrie. Și noi, cunoscând situația din anii precedenți, totul se devansează cam cu 2-3 săptămâni, ne-am pregătit din timp“, spune Camelia Călinescu, șef de magazin.

În faţa unei oferte variate, părinţii trebuie să-şi calculeze atent bugetul: „Bugetul e cam slab. Nu-i prea mare. Dar ne încadrăm, așa, cum se poate“, „I-am luat ghiozdan, dar mai jos de 100 de lei“, - Cum te pregătești pentru școală, ce vrei să cumperi? ”Ghiozdane, jucării. Adică jucării pentru casă, penare“, „Nu am pregătit un buget anume. Tot timpul trebuie să fim pregătiți“.

Prețurile rechizitelor școlare sunt variate. Preţul unui caiet porneste de la un leu si poate ajunge până la 6 lei. Pentru un penar se plătesc între 6 și 30 de lei, în timp ce creioanele costă între 4 și 8 lei. Ghiozdanele au preturi cuprinse între 25 si 150 de lei.

Anul școlar 2014-2015 începe în 15 septembrie, iar în judeţul Timiş, peste 100.000 de elevi se vor aşeza în bănci.

Reporter: Miodrag Hojda
Operator: George Ștefăniță
Editor web: Călin Țenche

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri