Reţele de traficanţi de ţigări, destructurate. Una dintre ele, prinsă în timp ce încerca să fure din depozitul celeilalte

Data publicării:
contrabanda-cu-tigari

”De ce v-au luat cei de la Poliţie?” - Nu ştiu, ”De ce v-a luat Poliţia?” Membrii grupării infracţionale au fost aduşi la DIICOT pentru audieri, însă au refuzat să ofere declaraţii. Interlopii aduceau ţigările din Dubai, la un preţ negociat de 90 de euro pentru un bax. Marfa era adusă în ţară în containere, iar în acte apărea că, de fapt, firma importa oale de inox.

”Aceste containere erau transportate pe cale maritimă, în diferite locaţii din Europa, există indicii că ajungeau în special în Marea Britanie unde preţul acestor ţigări este mai ridicat. În prezenta speţă, noi avem depistat unul dintre containere intrate în România, prin portul Constanţa, în luna octombrie 2014”, precizează procurorul Alexandru Florenţa, de la DIICOT Timişoara.

Suspecţii foloseau o firmă „paravan", iar ţigările erau ascunse prin metoda „capac". Practic, marfa era fixată în spatele cutiilor în care se aflau produsele din acte. Ulterior, baxurile erau transportate cu camioane, în judeţul Arad, unde erau depozitate. În urmă cu două luni însă, depozitul a fost spart de o grupare din Timişoara, iar ţigările furate. Pe drum însă, interlopii au fost prinşi de poliţişti. ”La deplasarea mărfii de la respectiva locaţie s-a intervenit de către organele Poliţiei de Frontieră şi marfa a fost astfel oprită”, a relatat Alexandru Florenţa.

Monitorizarea a continuat, astfel că şi gruparea care aducea ţigări în ţară a fost destructurată. ”Poliţiştii de Frontieră au monitorizat transporturile de ţigări clandestine din Portul Constanţa până în locaţiile clandestine din judeţul Arad, astfel au efectuat opt percheziţii domiciliare, la opt adrese pentru a destructura reţeaua infracţională organizată”, spune Mihaela Leş, purtătorul de cuvânt al ITPF Timişoara.

Prejudiciul, în acest caz, se ridică la peste un milion de euro.

Reporter: Maria Rohnean
Operator: Mihai Pop
Editor web: Călin Țenche

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri