Rezidenții se premiază între ei

Data publicării:
medici rezidenti

De doi ani, Vlad Neagoe își practică meseria de medic pe Secția de Chirurgie Vasculară a Spitalului Județean din Timișoara. În timpul liber pictează, iar banii obținuți din vânzarea lucrărilor sunt donați copiilor orfani. Acesta este motivul pentru care a fost declarat de colegii de breaslă drept “Rezident de nota zece” și a fost premiat.

„Este bine să știi că ești apreciat, în primul rând. Dar și alte schimbări sunt necesare, nu doar astfel de premii”, spune Vlad Neagoe – medic rezident Chirurgie vasculară.

Convins că în România este loc de o schimbare în bine, tânărul din Timișoara a decis să își facă o carieră în spitalele românești.

„Eu vreau să încerc prima data aici, să vedem dacă pot să reușesc. Este mult de muncă, dar să vedem, dacă pot să reușesc. Mentalitățile se schimbă, sistemul este în continua schimbare”, explică Vlad.

Pentru a-i motiva pe tinerii medici să își facă meseria cu pasiune, în ciuda neajunsurilor sistemului sanitar românesc, medicii rezidenți din Timișoara vor ca săptămânal, un coleg de breaslă cu abilități deosebite să fie recompensat.

„Îl cunosc pe Vlad de mai demult timp și ca și mine este pasionat de pictiră. Știu activitatea lui artistică, știu că pictează și donează banii copiilor orfani. Prin această campanie am vrut să deschidem ochii atât autorităților dar și celor din mediul privat capabili să ne sprijine”, precizează Mircea Popițiu - medic rezident, Chirurgie vasculară.

„Medicii rezidenți din România muncesc foarte, foarte mult, dar deocamdată este tot ce putem să facem. Ne susținem între noi așa cum este”, adaugă Alina Mârșu  - medic rezident, Chirurgie vasculară.

„Asta e meseria noastră și până la urmă, bine plătită sau rău plătită trebuie să  o profesăm și să ajutăm pacientul”, completează Alexantu Ciotloș – medic rezident, Pneumologie.

Premiile modeste s-au strâns cu ajutorul Universității de Medicină și Farmacie “Victor Babeș” din Timișoara și a Spitalului Județean.

Reporter: Raluca Popa

Operator: Dan Petcu

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri