Românii care muncesc în străinătate aglomerează vămile din vestul ţării

Data publicării:
icon aglomeratie la Vama Nadlac 290814

După ce au aglomerat vămile pe sensul de intrare în ţară la începutul lunii august, românii care lucrează în străinătate se înghesuie acum să iasă prin punctele de trecere a frontiere din vestul României.

Într-o zi obişnuită pe această fâşie de 200 de metri dintre vama română şi cea maghiară de la Nădlac abia poţi vedea o maşină. Astăzi, lucrurile sunt cu totul altfel: din cauza aglomeraţiei, maşinile aşteaptă pe trei rânduri.

Relaxaţi după o vacanţă aşteptată de mult, cei mai mulţi şoferi nu par deranjaţi de aglomeraţie: ”Gândul că ne ducem deja începe să ne tulbure... Dar mulţumim Domnului că a fost bine. La părinţi, acasă... liniştiţi... un pic de repaus e bine!”, ”De unde veniţi şi unde mergeţi? Din Craiova şi mergem în Spania”, - Merită un drum atât de lung? ”Da, o dată la doi ani. Cum facem noi, merită!”, - Nu veniţi în fiecare an? ”Nu. Câteodată venim, câteodată nu”, ”E foarte obositor! De la 6 dimineaţa din Hunedoara până aici e foarte mult. Obositor şi speram că de atâţia ani se va schimba un pic”, - Când veţi veni data viitoare? ”Cred că nu în august. Mai repede. În august e prea târziu”.

Pentru a evita aglomeraţia din Vama Nădlac, Centrul Infotrafic a trimis încă de ieri o informare prin care se recomandă folosirea de către cei care doresc să părăsească România în aceste zile a altor puncte de trecere din apropiere. Cele mai apropiate variante sunt: Vama Turnu din judeţul Arad, dar şi Vama Cenad din judeţul Timiş.

Reporter: Dan Codre
Operator: Cristrian Kovacs
Editor web: Călin Țenche

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri