Scurtătură auto prin mijlocul celui mai mare şantier din Timișoara - Michelangelo

Data publicării:
scurtatura A 1

Pentru a economisi câteva minute, zeci de şoferi preferă să folosească drumul utilajelor de pe şantierul Michelangelo în locul unor rute ocolitoare cunoscute. Riscul unui accident, cu un muncitor, cu un utilaj, pândește la fiecare pas.

 
Cei care folosesc scurtătura au diferite argumente când sunt întrebaţi de ce au trecut pe acolo, cu toate că semne de ocolire sunt puse în zonă: „Eu nu cunosc oraşul şi de aia… din greşeală am ajuns aici“, „Clar e mai scurt. – E mai scurt, ăsta e motivul pentru care... ”Normal!“, „N-am văzut niciun indicator de Stop sau deviere”.

 
Autorităţile susţin că drumul ar trebui să fie folosit numai de utilajele din şantier. „Este calea de acces pentru utilajele din cadrul şantierului Michelangelo. Constructorul are obligaţia ca după trecerea fiecărui utilaj să reînchidă calea de acces cu balizele existente. Practic, accesul autoturismelor proprietate personală pe acel drum este absolut interzis“, ne anunță Dan Diaconu, viceprimarul Timişoarei.

Contructorul spune că va bloca circulaţia pe acest drum. Activitatea la realizarea subpasajului Michelangelo este oprită în această perioadă, dar pe şantier mai sunt muncitori care lucrează la sistemul de conducte ce vor trece prin această zonă.

reporter: Miodrag Hojda
operator: Dan Şoşdean
editor web: Călin Țenche

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri