Se caută un campion. Peste 80 de sportivi s-au întrecut în exerciții de forță și rezistență

Data publicării:
campion prima

”Șase. Asta-i. Bagă șapte, opt, nouă, zece”. De la salturi pe cutii la genoflexiuni cu greutăți și alte probe de forță și rezistență. Toate exercițiile au fost executate contracronometru de participanții înscriși în competiție.

Pasiunea pentru sport a adus în sala de fitness concurenți din mai multe orașe. Adrian Gâldău a venit tocmai din Târgoviște pentru a vedea dacă antrenamentele de fotbal și crossfit făcute până acum fac diferența față de ceilalți participanți.

”Am devenit dependent de crossfit. Acest lucru m-a făcut să străbat această distanță, de la Târgoviște până la Timișoara, să vin la acest concurs. Am o rezistență foarte bună și prin coreene și probe de rezistentă pot să fac diferența față de ceilalți participanți”, spune Adrian Gâldău.

Dorința de a se autoevalua și de a-și îmbunătăți condiția fizică i-a determinat pe sportivii de toate vârstele să se înscrie în concurs:

”Îmi place foarte mult și cred că e o ocazie bună de a face un antrenament în plus. Toată lumea e bine pregătită din ce am văzut și da, cred că va fi o competiție strânsă”,
”Am venit pentru mine, să mă autodepășesc pe mine, în primul rând”,
”Practic sportul ăsta de trei luni și eu sunt mulțumit de ce am realizat”.

Concursul a fost împărțit în categorii de începători și avansați, atât pentru femei cât și pentru bărbați. Pe parcursul probelor a crescut și gradul de dificultate al exercițiilor, pentru o departajare cât mai corectă.

”A fost făcut în așa fel încât să se vadă cei care au crescut și care pot face pasul spre avansați și cei care sunt încă începători și mai au mult de muncă”, precizează Caius Gebriel Budeș, arbitru.

”Sunt cluburi din Ungaria din Serbia, este club din București venit, de la Târgoviște. Sunt mai multe cluburi din țară. Vom face patru etape, aceasta este prima. La ultima, la finală, va fi un premiu foarte mare, pentru primii patru”, spune Răzvan Irimescu, organizator.

Până la desemnarea campionului care se află în formă maximă, concurenții vor mai trece prin trei etape pe parcursul acestui an. Premiile puse în joc depășesc 2.500 de euro.

Un timişorean, campionul lumii la powerlifting

Reporter: Raluca Popa
Operator: Mihai Pop
Editor web: Călin Țenche

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri