Sf. Ilie a venit cu foc şi apă, în Parcul Copiilor

Data publicării:
ilie prima

Îngerii pe picioroange şi pe bicicletă care s-au luptat cu forţele răului au reprezentat elementele originale ale spectacolului „Legenda Sfântului Ilie", pus în scenă în Parcul Copiilor din Timişoara. Baletul a fost acoperit de acorduri electro şi claxoane de maşină.

Cei mai mici spectatori au fost cuceriţi de lupta dintre forţele binelui şi ale răului: „Mi-a plăcut foarte mult spectacolul”, - Cine ţi-a plăcut mai mult de aici? ”Cei buni", - Ce ţi-a plăcut ţie la spectacol? ”Ăia răi”. Organizatorii admit că spectacolul nu a fost realizat doar pentru copii. Iar părinţii i-au apreciat abordarea originală: „Foarte mult contează, din punctual meu de vedere, modul în care este expusă o anumită piesă şi cât de mult ajunge la sufletul publicului şi modul de exprimare al fiecăruia", „Mi-a plăcut foarte mult îmbinarea de tradițional cu elementele astea mai moderne, maşinile, muzica asta mai modernă de dubstep".

„La acest spectacol au fost invitaţi toţi copiii cu vârsta cuprinsă între 8 şi 100 de ani şi a fost permis să vină împreună cu adulţii", afirmă Eva Labadi, directorul Teatrului Merlin Timişoara.

„Nu putem să alegem spectatorii pe stradă. Acest spectacol se joacă pe stradă, se joacă în aer liber, iar părinţii şi copiii de foarte puţine ori stau împreună şi se uită la un spectacol sau la un concert. Acum a fost minunat că au putut să fie împreună, iar părinţii pot povesti copiilor ceea ce ei nu au înţeles", spune Dio Zoltan, regizorul spectacolului.

La final, ploaia, lansată de un pompier, a spălat tot, a alungat fricile şi a lăsat în urmă o horă a bucuriei şi speranţei.

reporter: Miodrag Hojda
operator: Tibor Alasu
editor web: Călin Țenche

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri