Străzi inundate, în urma ploilor abundente, în Caransebeș. Hidrologii şi meteorologii, în alertă

Data publicării:
inundatii-3

A turnat cu găleata în Caransebeş, iar cel puțin trei străzi au fost acoperite de ape. Probleme au fost pe străzile Dâlmei, Tudor Vladimirescu și Protopop Ioan Tomici. Aceasta este una dintre străzile care se inundă la fiecare ploaie. Acum apa este de doar câțiva centimetri, dar pompierii s-au chinuit peste trei ore pentru a scoate apa de pe carosabil. Apele au intrat în curți, în anexele și chiar în casele oamenilor.

Oamenii spun că în ultimii ani, de fiecare dată când plouă, au probleme. De vină este sistemul de canalizare care nu face față cantităților mari de apă.

Alți locuitori de pe stradă şi-au ridicat nivelul curţilor în speranţa că vor scăpa de inundatii, dar de multe ori efortul lor a fost în zadar.

Oamenii au chemat în ajutor pompierii militari pentru a-i ajuta să scoată apa din case şi curţi. Locuitorii de pe străzile inundate spun că problemele lor nu vor lua sfârșit până când sistemul de canalizare nu va fi curățat și modernizat.

Hidrologii sunt în alertă: au emis cod galben de inundaţii, până la ora 18, pentru judeţele Caraș Severin şi Timiş. Sunt vizate bazinele superioare ale râurilor Bega, Timiș, Bârzava, Caraș, Nera şi Cerna. Iar veştile proaste nu se opresc aici.

Şi meteorologii au emis cod galben de vreme rea pentru judeţele Caraş Severin şi Hunedoara, din această seară de la ora 18 până mâine la ora 22. Vor fi averse, descărcări electrice, intensificări ale vântului ce pot lua aspect de vijelie şi, izolat, căderi de grindină. Iar cantităţile de apă vor depăşi chiar şi 60 l/mp.

reporter: Caterina Ledrer
operator: George Ștefăniță
editor web: Călin Țenche

 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri