Timișoara, invadată de ciori punctuale și inteligente. Municipalitatea cere ajutorul specialiștilor

Data publicării:
ciori prima 1

În parcul din spatele Catedralei Mitropolitane nici nu se mai poate sta pe bănci, acestea fiind extrem de murdare. Totul, din cauza inaripatelor, care nu par să mai plece din oraș. Timișorenii ironizează situația: ”Nu avem nevoie. Omu' trebuie să fie în flux continuu, nu mai trebuie să se odihnească”, ”Mizerie pe bănci, te murdăreşti pe haine”.

Primarul Timișoarei spune că nu mai știe ce metodă să aplice pentru a scăpa de ciori. Păsările au fost gonite în trecut și de vânători, și de sunetele de șoim emise de un aparat special. Au dispărut o vreme, dar acum au pus din nou stăpânire pe centrul Timișoarei.

”Vin cu o punctualitate incredibilă. În jurul orei 6, plus minus 10 minute, apar. Şi cu o anumită inteligenţă. Se sperie odată, se sperie de două ori, dar dacă văd că nu s-a întâmplat nimic rău cu niciuna dintre ele, nu mai le e teamă”, afirmă Nicolae Robu, primarul Timișoarei.

Edilul șef cere ajutorul specialiștilor, din partea cărora așteaptă soluția salvatoare pentru ca orașul să scape de înaripatele negre.

Reporter: Caterina Ledrer
Operator: George Ștefăniță
Editor web: Călin Țenche

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri