Timișoreni, faceți mișcare ca... Poliția Locală! Oamenii legii patrulează pe biciclete

Data publicării:
politist local bicicleta



Cei 400 de poliţişti locali sunt prea puţini pentru a acoperi întreg teritoriul Timişoarei. Autorităţile s-au gândit la o soluţie eficientă pentru ca aceştia să răspundă mai bine la solicitările oamenilor. 80 de biciclete sunt în dotarea Poliţiei Locale, cu care se va patrula în toate zonele din oraş. Timişorenii susţin ideea autorităţilor: „Sunt multe beneficii. Şi pentru cetăţeni, şi pentru ei cred“, „E foarte bine“.

Marcel Csorto este unul dintre poliţiştii locali care foloseşte bicicleta în patrulare. Pentru el, acest mijloc de transport este mai util decât a merge pe jos pentru că se deplasează mai repede şi acoperă o zonă mai întinsă din oraş. „Mai bine pe bicicletă. Ne deplasăm mai repede decât cu mijloacele de transport în comun. Şi la sesizările cetăţenilor ajungem mult mai repede“, ne spune el.

Dotarea cu biciclete înseamnă o economie de carburant şi o patrulare în tot oraşul de pe malurile Begăi.

„Eu consider că noi suntem numai în câștig dacă vom extinde patrularea pe biciclete. Şi da, sigur, vom face o economie la combustibilul pe care îl alocăm atât autoturismelor, cât şi motoscuterelor cu care suntem dotaţi“, este opinia lui Avram Bălan, şef Serviciu Ordine Publică la Poliţia Locală Timişoara, exprimată pentru Digi24 Timișoara.

În dotarea Poliţiei Locale sunt 25 de maşini, prea puţine faţă de necesar, iar achiziţia de autoturisme noi este interzisă prin lege.

Primarul Timișoarei Nicolae Robu ne-a precizat: „Nici nu există suficiente maşini. Cele care există sunt în stare destul de prostă, consumă carburant mult. Poliţiştii nu sunt suficienţi la număr pentru a acoperi toate locurile din oraş unde este nevoie de ei. Şi e firesc să luăm măsuri pentru creşterea mobilităţii“.

reporter: Miodrag Hojda
operator: Viorel Jiva
redactor: Călin Țenche

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri