Timpul nu mai are răbdare cu clădirile din centrul istoric al Timișoarei

Data publicării:
N06 CLADIRI PICA icon

Cei care trec pe lângă clădirile istorice din zona centrală a Timişoarei spun că s-au obişnuit să meargă cu nasul pe sus: "Normal normal ca ne este frică, clădirile sunt vechi", "Îmi este teamă şi noi suntem puţin protejaţi din acest punct de vedere", "Pe strada unde stau e un risc permanent. Nu mi se pare normal".

Primăria a anunţat demult că în această vară vor începe lucrări de reabilitare la una dintre clădirile din Piaţa Victoriei. E septembrie și nu au început. Reprezentanţii municipalităţii au găsit o scuză.

"Legea a fost schimbată nu de foarte mult timp. Până în momentul de faţă nu aveam posibilitatea unei astfel de intervenţii. Am avut trei tipuri de intervenţii acceptabile prin regulamentul pentru Piaţa Victoriei", spune viceprimarul Timișoarei, Dan Diaconu.

Şi în timp ce reprezentanții primăriei Timișoara găsesc scuze, timpul nu mai are răbdare...

"Poliţiştii locali au constatat că de pe două imobile se desprind bucăţi de tencuială, existând astfel pericolul accidentării trecătorilor. Tocmai de aceea, zona a fost împrejmuită cu bandă şi fost anunţat serviciul din cadrul primăriei municipiului Timişoara", informează Georgina Velicu, purtatorul de cuvânt al Poliţia Locale Timişoara.

O decizie în privința reabilitării faţadelor clădirlor va fi luată în cadrul următoarei şedinţe de consiliu local. Lucrări importante de reabilitare nu se vor putea face însă până în primăvara anului viitor.

reporter: Marcela Sferlea
operator: Tiberiu Alasu
editor web: Răzvan Bulacu

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri