Turist sârb muşcat de maidanezi. Autorităţile nu s-au pus de acord cu privire la locul atacului

Data publicării:
muscat A

Cert este că tânărul a ajuns la spital. Starea lui nu era gravă, aşa că a fost lăsat de medici să plece. Turistul sârb a fost dus la Spitalul Municipal din Timişoara de o ambulanţă care l-a preluat de pe peronul Gării de Nord.

”Pacient tânăr, adus de ambulanţă cu o plagă superficială la nivelul gambei, treime medie, muşcată de câine. Stabil, i s-a făcut toaleta, antitetanos”, ne precizează medicul Lucia Trif, de la Unitatea de Primiri Urgenţe, Spitalul Municipal Timişoara.

Jandarmii, cei care au anunţat Ambulanţa, spun că tânărul a fost atacat de maidanezi în drum spre gară.

 

”Din discuţiile purtate a rezultat faptul că persoana se deplasa către gară, iar pe Calea Circumvalaţiunii, o haită de câini l-a muşcat. Sârbul a solicitat ajutor de specialitate, medical, iar şeful echipajului de jandarmi a sunat prin apelul de urgenţă 112”, ne-a declarat Anamaria Ciotor, purtătorul de cuvânt al Grupării Mobile de Jandarmi Timişoara.

Şi cercetările făcute de poliţişti arată că tănărul ar fi fost atacat de câini în apropierea unei clădiri dezafectate din Timişoara, şi nu în zona Gării de Nord.

 

”Poliţiştii secţiei 1 Timişoara efectuează verificări pentru a stabili cu exactitate circumstanţele în care s-a produs incidentul. În cazul în care tânărul va dori să depună reclamaţii, se va demara o anchetă penală, în funcţie de numărul de zile de îngrijiri medicale va fi stabilită încadrarea juridică a faptei şi se vor efectua cercetări pentru tragerea la răspundere a responsabililor”, afirmă Mirela Drăghicioiu, purtătorul de cuvânt al IPJ Timiş.

De cealaltă parte este primarul Timişoarei, care neagă faptul că incidentul s-ar fi petrecut pe domeniul public. ”Jandarmeria ar fi cazul să se informeze mai bine.Au loc în oraş şi alte agresiuni ale câinilor, din păcate, noi acum vorbim despre un cetăţean care în mod categoric a fost muşcat tot acolo pe terenul CFR. Că în fiecare zi aproape, se întâmplă ca şi alţi cetăţeni să fie muşcaţi de câini,în diverse locuri din oraş, asta-i altă socoteală”, afirmă Nicolae Robu, primarul Timişoarei.

Bărbatul muşcat de câini a refuzat să dea declaraţii în faţa presei şi nici nu a depus plângere la Poliţie.

reporter: M. Rohnean/M. Sferlea
operator: M. Pop/A. Hrişcu
editor web: C. Țenche

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri